Un any de la confirmació de la Copa Amèrica i això és el que hem fet

Ja ha passat un any des de l’anunci de la designació de Barcelona com a seu per la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica. Un any en què Barcelona Capital Nàutica  ha iniciat els Projectes de Llegat que, un cop acabada la regata, deixaran empremta al territori.

Entre els projectes destaquen una exhibició itinerant per diferents emplaçaments de Catalunya, un pla de voluntariat per participar en la Copa Amèrica, impulsar la descarbonització de les embarcacions d’esbarjo, difondre el coneixement de la nàutica i la Copa Amèrica, a les escoles i universitats de Catalunya, promoure la competició interuniversitària a través d’un challenge d’embarcacions de radio control, així com el desenvolupament programa formatiu en línia i gratuït Ocean Campus, entre d’altres.

A més a més, s’han iniciat els treballs de transformació de les zones del Port Vell i el Port Olímpic amb l’objectiu que estiguin a punt per a acollir als equips participants, que ja estan construint les seves bases i s’instal·laran a la ciutat a partir de l’estiu de 2023.

Per la seva banda, Grant Dalton, Director Executiu d’AC s’ha mostrat entusiasmat amb l’oportunitat que els ha brindat Barcelona després de la seva elecció com a seu, i que Catalunya i Espanya es converteixin en amfitriones de l’Esdeveniment: “Ha estat un honor treballar amb tots els organismes de Barcelona, Catalunya i Espanya per a retornar la 37a America’s Cup a una seu europea tan vibrant. Un any després, estem avançant realment en tots els aspectes de l’organització de l’esdeveniment. Resulta emocionant veure a tots els equips treballant ja a un nivell molt alt mentre proven i avaluen les seves plataformes d’entrenament abans de construir el seu nou AC75 per a la competició de 2024”.

Els pròxims mesos seran un període d’intensa d’activitat on també destaca la celebració de la primera regata preliminar de la Copa Amèrica que es realitzarà a Vilanova i la Geltrú del 14 al 17 de setembre de 2023.

Hi ha moltes coses que estan per venir i estem segurs que la ciutadania gaudirà de la regata i de totes les activitats de llegat i esdeveniments paral·lels que s’estan organitzant.