Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Taller de cordatge nàutic II

20/05/2023 a les 10:00 AM - 21/05/2023 a les 2:00 PM

230€

Vine a millorar les teves habilitats amb el cordatge i a perfeccionar els teus coneixements en la matèria.

El cordam és el conjunt de caps o cordes d’una nau. En castellà, s’utilitza la paraula cabullería o cabuyería, d’origen caribeny, perquè la cabuya és el nom que es dóna a molts territoris de Centreamèrica a la fibra de l’atzavara, una planta originària de Mèxic utilitzada per fabricar cordes i teixits.

Conèixer els materials amb què estan fets els caps i la seva estructura i saber-ne fer el manteniment és fonamental per a qualsevol navegant. Així mateix, és fonamental ser coneixedor de tot allò que està format per caps i comprendre el valor dels nusos: han de ser senzills, fàcils de reconèixer i que no es desfacin; tot i que, després d’haver estat en tensió, es puguin desfer. A bord d’una embarcació s’ha d’estar preparat per resoldre imprevistos que poden produir-se a causa de moltes variables. Per a una bona navegació, cal tenir nocions diverses i estar ben preparats per ser creatius, saber resoldre trencadisses i aportar solucions. Tenir habilitats amb el cordatge ens resoldrà moltes situacions tant a terra com a mar.

OBJECTIUS DEL TALLER:

Aquest taller pràctic està dissenyat per donar les eines necessàries al navegant per desenvolupar-se adequadament en l’engranatge del cordatge nàutic al vaixell i ser hàbil sempre que sorgeixin desperfectes a bord.

El taller et permetrà reconèixer els diferents materials amb què està fet el cordam, conèixer els nusos bàsics menys comuns i la seva explicació pràctica; saber fer una bona gassa en diferents tipus de caps i iniciar-te en el treball amb les eines bàsiques per cosir i reparar. D’aquesta manera, practicant la construcció de caps i nusos, s’aprèn a fer un bon manteniment d’aquests components del vaixell i es poden emprendre reparacions per minimitzar i solucionar problemes que sorgeixen a mar.

Els equips d’alta competició a vela tenen un especialista específic en veleria i cordam que es coneix com el “veler” i és qui s’encarrega de les veles i dels caps tèxtils que formen l’eixàrcia de labor. El seu manteniment és imprescindible i de gran valor per tenir-ho tot apunt per a la navegació.

QUI POT FER EL TALLER:

El taller va dirigit a tot tipus de navegants i no es requereix experiència prèvia ni en navegació ni en tècnica de cordatge. A tots els participants inscrits se’ls entregarà un kit d’aprenentage amb els materials i eines necessàries per desenvolupar l’activitat. El preu d’aquest kit és de 100€, que ja estan inclosos en el preu final del taller.

FORMAT DEL TALLER:

El curs es desenvoluparà en 2 sessions el cap de setmana:

  • dissabte 20 de maig, de 10:00h a 14:00h
  • diumenge 21 de maig, de 10:00h a 14:00h

FORMADOR:

Bernat Ubia és expert navegant i compta amb molts anys d’experiència en el món nàutic, tant en docència com en preparació de vaixells, camp en qual és especialista. Ha format part de la posada a punt de vaixells de navegació oceànica i ha col·laborat amb l’equip de Dídac Costa a Le Sables-d’Olonne per preparar el One Planet One Oceans abans de la sortida de la Vendée Globe. És el responsable tècnic d’Accastillage Diffusion del grup Atlantis Global Nautical Services.

Mostra els detalls

Inici:
20/05/2023 a les 10:00 AM
Finalització:
21/05/2023 a les 2:00 PM
Cost:
230€
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://escola.barcelonacapitalnautica.org/product/taller-de-cordatge-nautic-nivell-1/

Recinte

Barcelona Capital Nàutica
Moll de Llevant, 1
Barcelona, Catalunya 08039 Espanya
+ Mapa de Google
Visualitza el lloc web de Recinte