Regates


De Nova York a Barcelona

La regata…..

Vela inclusiva i adaptada

La Federació Catalana de Vela y la Fundación Mi Alex, en colaboración con la Fundació Barcelona Capital Nàutica, organizan la primera edición de la Kakapo Open Race, una regata internacional de vela adaptada que busca atraer a deportistas de esta modalidad a Barcelona y que tiene la voluntad de celebrarlo cada año.

Barcelona celebra la Copa Amèrica

La ciutat acollirà la 37a edició d’aquesta regata que tindrà lloc entre l’agost i l’octubre del 2024. Des de la fundació facilitem l’organització d’aquest esdeveniment que promet ser una de les Copa Amèrica més intenses dels seus 174 anys d’història.

Regata Universitària RC Sailing Barcelona

Hem creat una beca universitària de formació en disseny i construcció d’una embarcació per radiocontrol dirigida a estudiants de 3r i 4t de grau en enginyeries, per conceptualitzar, dissenyar i construir una embarcació a petita escala, de radio control competitiva, propulsada pel vent, aplicant coneixements adquirits durant el transcurs del curs.

Regata Solo Med de la Classe Mini

Aquesta és una regata per a embarcacions de la Clase Mini 6,50 en solitari, que ja porta tres edicions. L’edició d’enguany ha estat co-organitzada per la Federació Catalana de Vela i Barcelona Capital Nàutica amb la col·laboració de la Base Mini i el Club Nàutic Sa Ràpita, com a club organitzador.

Campionat Mundial d’Optimist

Aquesta edició del campionat s’ha dut a terme a la Badia de Roses del 15 al 25 de juny organitzada pel Club de Vela Ballena Alegre. Hem col·laborat en propostes nàutiques sostenibles, familiars, inclusives i educatives organitzades en tres eixos principals: el Mar Mediterrani, el Regatista i la Nàutica i hem participat en la “Fira conscient”.

L’estela d’una gran història


L’estela d’una gran història

Barcelona i Catalunya acumulen un recorregut de grans experiències, marcat per memorables mites i fites esportives de la vela de competició.

2000

“The Race” Regata del Mil·leni

Competició de volta al món a vela que permetia la utilització de qualsevol embarcació propulsada a vela. Van participar multibucs de dimensions mai abans vistes.

2000
2007 – 2008

Barcelona World Race (I)

1a edició de la Barcelona World Race
Un repte esportiu de primer ordre i una aventura oceànica que posa a prova els límits humans i tecnològics deixant els principals caps per babord.

2007 – 2008
2009

 Istambul Europa Race

El 2009 la FNOB va ser la coorganitzadora de la regata Istambul Europa Race en vaixells IMOCA 60 en tres etapes: Istanbul – Niça – Barcelona – Brest.

2009
2010

Volta a Espanya

Regata organitzada per la Real Federació Espanyola de Vela (RFEV) i la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB), es va realitzar entre el 12 i el 31 de Juny de 2010.
Disputada en sis etapes amb vaixells IMOCA Open 60.

2010
2010

New York – Barcelona (I)

A l’abril de 2010, es va establir per primera vegada el rècord mundial de navegació a vela entre la ciutat de Nova York i Barcelona.
Va ser dut a terme per dues embarcacions bessones IMOCA Open 60.

2010
2010 – 2011

Barcelona World Race (II)

2a edició de la Barcelona World Race.
Aquesta edició és recordada per ser la volta al món de millors resultats de la vela espanyola de tots els temps.

2010 – 2011
2013

Europa WARM’UP

Regata europea en vaixells IMOCA 60 de preparació prèvia al gran repte de la Vendée Globe.
Dues etapes: Barcelona – Cascais – La Rochelle.

2013
2014

New York – Barcelona (II)

2a edició de la Record New York – Barcelona.
Sortint des de Manhattan, la IMOCA Ocean Masters Nova York to Barcelona Race va ser concebuda per a proporcionar visibilitat a la classe IMOCA en el preuat mercat d’Amèrica del Nord.

2014
2014-2015

Barcelona World Race (III)

En aquesta edició tots els equips van ser guardonats en reconeixement al seu esforç en la regata i a la seva col·laboració en els projectes científics encomanats per diverses institucions, com la UNESCO.

2014-2015
2017-2018

Extreme Sailing Series ™

Barcelona es reafirma com a referent internacional en la vela d’alta competició acollint per primera vegada la famosa competició de navegació extrema en catamarans amb foils.

2017-2018
2018

Extreme Sailing Series ™

Després de l’èxit de l’anterior edició. La FNOB va coorganitzar de nou aquest espectacular esdeveniment al costat d’OC Sport.

2018
2019

Regata BaseMini FNOB Barcelona (I)

La regata Base Mini FNOB proposava un recorregut de 420 milles a dues, que recorria les illes menors de Balears com a preàmbul d’escalfament per als ministes que va per la Minitransat 2019.

2019
2021

Regata BaseMini FNOB Barcelona (II)

La regata estava inclosa en el calendari oficial de 2021 de la Classe Mini al Mediterrani, i permetia sumar milles per a qualificar-se per al gran repte de la Minitransat 2021.

2021
2022

Regata Solo Med (I)

Més de 800 milles en solitari, a l’entorn de Barcelona, Balears i la Comunitat Valenciana, i amb la seva participació s’obtenien les milles necessàries per a poder participar en la regata Les Sabres- Açores, la cita més important del calendari de 2022 a l’Atlàntic.

2022
2023

Regata Solo Med (II)

Aquesta és la 2a edició d’aquest esdeveniment esportiu organitzat per Barcelona Capital Nàutica amb la col·laboració de la Base Mini i el Club Nàutic Sa Ràpita com a Club organitzador. Les regates de l’esdeveniment han format part del circuit classificatori de la Classe Mini 650.

2023
2024

Regata Solo Med (III)

Aquesta competició, consolidada en el calendari de regates de la classe al sud d’Europa i classificatòria per a la Mini Transat, ha cobert un total de 700 milles nàutiques pel Mediterrani.

2024

Notícies sobre regates

Nicolò Gamenara guanya la SoloMed 2024

Després d’una frenètica i apassionant arribada a Barcelona, Nicolò Gamenara, a bord del seu vaixell RED HOT MINI PEPPER 1073, ha guanyat amb autoritat la tercera edició de la SoloMed….

Participem a la 2a Regata per l’Alzheimer

Més de 30 vaixells han participat avui la 2a regata “Regata per l’Alzheimer” per visibilitzar la malaltia en una regata única a nivell mundial, organitzada per la Fundació Catalunya La…