Cultura

L’exposició que no et pots perdre!

Aquesta és una mostra que utilitza el mar com a pretext per parlar de la cultura del mar, la seva tradició, els esports nàutics, la tecnologia i la innovació, la sostenibilitat i la Copa Amèrica i el seu llegat. La mostra busca posicionar Catalunya com a referent nàutic a nivell nacional i internacional i apropar el mar als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Vols fer-te voluntari?

ACE ha llençat un programa per captar 2.300 voluntaris. El nostre objectiu és que totes les institucions i entitats de Barcelona i Catalunya coneguin i difonguin el pla del voluntariat per a que arribi al màxim de persones possibles i seguir així amb el llegat que els grans esdeveniments internacionals han deixat a la ciutat en termes de voluntariat.

Podcast

Capítol a capítol, desgranem la història de la Copa Amèrica, des del seu inici el 1851 fins a l’actualitat. A la canya, el periodista Nacho Gómez, autor i locutor del podcast nàutic “El Role”, que ha investigat les grans fites de la prova esportiva més antiga del món. T’embarques amb nosaltres?

Acció social i projectes solidaris

Espectacle teatral
SalvaMars Cirkus

SalvaMars Cirkus és un espectacle teatral per a tots els públics que mostra la vida en el mar i les seves amenaces en clau còmica, teatre gestual, imaginació i surrealisme. Amb una espectacular carpa de circ marí com a escenografia i acompanyat, per una banda, sonora original de música clàssica, una parella de pallassos fan pensar de forma divertida en els problemes generats al mar pels plàstics, la industrialització i el canvi climàtic.

Termcat

Amb motiu de la celebració de la Copa de l’Amèrica de Vela a Barcelona, la Fundació i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Centre de Terminologia TERMCAT, hem acordat actualitzar la terminologia multilingüe de l’àmbit de la vela que el TERMCAT té disponible en línia i desenvolupar terminologia catalana específica vinculada a aquesta modalitat de la vela.

Vols fer-te voluntari de la Copa Amèrica?

ACE ha llençat un programa per captar 2.300 voluntaris. El nostre objectiu és que totes les institucions i entitats de Barcelona i Catalunya coneguin i difonguin el pla del voluntariat per a que arribi al màxim de persones possibles i seguir així amb el llegat que els grans esdeveniments internacionals han deixat a la ciutat en termes de voluntariat. Apuntat al nostre butlletí i sigues el primer en saber quan s’obre la convocatòria.

Xerrades divulgatives

Sobre com fer la volta al món

Què mengen els navegants? Com es preparen? Com es vesteixen? En aquestes xerrades posem em valor com es prepara el navegant abans i durant la volta el mon. Tota una aventura que no deixa a cap nen ni nena indiferent!

Sobre la Copa Amèrica

La Copa Amèrica és la prova esportiva més antiga que se celebra. En aquestes xerrades parlem del passat, present i futur d’aquesta competició d’alt nivell que implica molts sectors des del cultural al tecnològic.

Esdeveniments

Pròxims esdeveniments

Notícies sobre Cultura

Participem al Campionat Mundial d’Optimist

Diumenge passat es va fer l’entrega de premis del Campionat Mundial d’Optimist que enguany s’ha celebrat a la Badia de Roses. Des de la Fundació estem molt contents d’haver pogut…

Ens mullem per l’esclerosi múltiple. I tu?

La Fundació Barcelona Capital Nàutica, la Fundació Esclerosi Múltiple i Esclerosi Múltiple Espanya hem signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar juntes a la celebració de la 37a…

Propostes de lectura nàutiques

Busques propostes de lectura per comprar o regalar aquest Sant Jordi? A continuació us presentem una selecció de la mà de Barcelona Capital Nàutica i la Llibreria Nàutica.  Per a…

Primera Regata mundial per l’Alzheimer 

L’associació Veles per l’Alzheimer i Fundació Catalunya La Pedrera han organitzat la primera regata mundial per a gent amb alzheimer i altres tipus de demències. A la regata hi han participat 170 persones i…