Cultura


SAIL IN Tour

Festival de cine nàutic

El SAIL IN, prestigiós festival internacional de cinema sobre cultura nàutica, desembarca a la ciutat per difondre la passió i els valors que transmet l’esport de la vela en format tour.

Al llarg de tres sessions, que se celebraran al CCCB el 24 de maig, el 21 de juny i el 26 de juliol, podreu descobrir noves històries i perspectives sobre la navegació a vela i el mar, mitjançant projeccions i documentals, acompanyats de xerrades amb les figures més rellevants del món nàutic.

La Regata Cultural

La Regata Cultural és el programa d’activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci que es posa en marxa per enfortir el vincle de Barcelona amb la Louis Vuiton America’s Cup i també per facilitar-ne la seva difusió.

Recordant l’Olimpíada Cultural dels Jocs Olímpics, la Regata Cultural vol ser també un espai on mostrar el dinamisme i la creativitat de la ciutat de Barcelona i des de Barcelona Capital Nàutica hi tenim un paper actiu tot impulsant diverses activitats i generant llegat.

Exposició del concurs internacional de fotografia

Ja tenim les millors foto de mar!

Les 3 fotografies guanyadores i les 25 finalistes del concurs internacional de fotografia que van llançar al febreramb Agora Awards ja es poden veure a l’Espai Mercè Sala de TMB fins al 5 de setembre de forma gratuïta.

Cerimònia d’inauguració de la Copa Amèrica

Celebrarem un espectacle de benvinguda a la competició, amb una clara projecció internacional, amb l’objectiu de generar una imatge icònica que esdevingui una referència en l’imaginari col·lectiu de la ciutadania en els propers anys.

“Parlem del mar per parlar de nosaltres”

L’exposició que no et pots perdre!

Aquesta és una mostra que utilitza el mar com a pretext per parlar de la cultura del mar, la seva tradició, els esports nàutics, la tecnologia i la innovació, la sostenibilitat i la Copa Amèrica i el seu llegat. La mostra busca posicionar Catalunya com a referent nàutic a nivell nacional i internacional i apropar el mar als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Espectacle teatral
SalvaMars Cirkus

SalvaMars Cirkus és un espectacle teatral per a tots els públics que mostra la vida en el mar i les seves amenaces en clau còmica, teatre gestual, imaginació i surrealisme. Amb una espectacular carpa de circ marí com a escenografia i acompanyat, per una banda, sonora original de música clàssica, una parella de pallassos fan pensar de forma divertida en els problemes generats al mar pels plàstics, la industrialització i el canvi climàtic.

La Copa Amèrica, en català

Vols aprendre com es diu foil en català? I wing mast? Juntament amb TERMCAT hem publicat la infografia interactiva “Els velers de la Copa Amèrica“, amb els components principals i la tripulació dels dos models de velers utilitzats en aquesta competició: l’AC75 i l’AC40. Aquest projecte de llegat tindrà continuïtat amb un petit diccionari sobre el conjunt de la competició que es publicarà coincidint amb la celebració a Barcelona de la 37a edició de la Copa Amèrica. L’objectiu d’aquesta proposta és presentar en català la terminologia que es fa servir en aquest tipus de regates, amb un important component pedagògic per a apropar la regata a la ciutadania.

Els podcasts nàutics

Us presentem dues propostes de podcast per navegar fins i tot fora de l’aigua!

Amb la col·laboració amb el podcast El Role volem aprofundir i gaudir del mon de la nàutica de la mà del periodista Nacho Gómez Zarzuela.

Amb el podcast de la Història de la Copa Amèrica en català desgranem, capítol a capítol les curiositats d’aquesta mítica regata, que també ha realitzat aquest locutor nàutic.

Acció social i projectes solidaris

Vols fer-te voluntari?

ACE ha llençat un programa per captar 2.300 voluntaris. El nostre objectiu és que totes les institucions i entitats de Barcelona i Catalunya coneguin i difonguin el pla del voluntariat per a que arribi al màxim de persones possibles i seguir així amb el llegat que els grans esdeveniments internacionals han deixat a la ciutat en termes de voluntariat.

Els nostres vídeos


Documentals nàutics a la vista!

La Fundació Barcelona Capital Nàutica ha acollit la sessió “A estribord!” de la 14a edició del BCN Sports Film Festival. La secció ha projectat els documentals “100 years of sailing obession” de Nathan Siegel i “From lake Geneva to the hihg seas” de Christopne Nargot.

La imatge de cada any del festival està vinculada a un esdeveniment esportiu rellevant i enguany, fruit de la celebració de la 37a Copa Amèrica de Vela a Barcelona, el festival ha dissenyat un cartell amb motius nàutics.

Esdeveniments

Pròxims esdeveniments

Xerrades divulgatives

Xerrades sobre la volta
al món a vela

Quin és el recorregut que se segueix per l’oceà?  Què mengen els navegants? Com es preparen? Com es vesteixen? En aquestes xerrades posem em valor com es prepara el navegant abans i durant la volta el món.

Xerrades sobre la regata Copa Amèrica

La Copa Amèrica és la prova esportiva més antiga que se celebra. En aquestes xerrades parlem del passat, present i futur d’aquesta competició d’alt nivell que implica molts sectors des del cultural al tecnològic.

Xerrades sobre la travessa de l’Atlàntic

Creuar l’Atlàntic en solitari en un vaixell de 6,5 metres, un mini, és tota una aventura que no deixa a ningú indiferent. Voleu saber com es preparem, com entrenen i conèixer els protagonistes de prop?

Vols fer-te voluntari de la Copa Amèrica?

ACE ha llençat un programa per captar 2.300 voluntaris. El nostre objectiu és que totes les institucions i entitats de Barcelona i Catalunya coneguin i difonguin el pla del voluntariat per a que arribi al màxim de persones possibles i seguir així amb el llegat que els grans esdeveniments internacionals han deixat a la ciutat en termes de voluntariat. Apuntat al nostre butlletí i sigues el primer en saber quan s’obre la convocatòria.

Notícies sobre Cultura