Sostenibilitat i Innovació


Barcelona, capital dels oceans

El Congrés Internacional d’Oceanografia de la UNESCO “El Decenni dels Oceans” s’ha celebrat al CCIB del 8 al 12 d’abril del 2024 marcant una de les principals fites de la Dècada i en som coorganitzadors.

El congrés s’ha complementat amb un munt d’activitats paral·leles obertes al públic!

Descarbonizació d’embarcaciones d’esbarjo

El projecte de descarbonització d’embarcacions d’esbarjo posiciona Catalunya com un hub d’electrificació d’embarcacions d’esbarjo a nivell mundial, mitjançant l’impuls de la innovació i el desenvolupament tecnològic de la descarbonització a la nàutica, la promoció de sistemes de recàrrega i la construcció d’embarcacions elèctriques 100% catalanes. El projecte també cerca construir una proposta d’estratègia sobre el model de negoci del sector i de les drassanes participants, i promoure la creació d’un córner tecnològic.

El Quadern de Bitàloca de la Fundació Ecomar


Cada any la Fundació Ecomar edita el Quadern de Bitàcola, una eina fonamental per a la divulgació entre els infants i joves sobre la cura i la consciència del respecte a l’oceà. Des de la FBCN hem col·laborat editant el quadern en català i distribuint-lo entre els petits amants del mar d’arreu de Catalunya.

La Fundació Ecomar és una entitat sense ànim de lucre fundada per Theresa Zabell i estan compromesos amb la conservació i preservació dels mars i oceans.


Klima, l’embarcació sostenible

Aquesta embarcació estima el planeta perquè li fa el menor mal possible, ja que es pot desfer i tornar a construir amb el mateix material tantes vegades com es vulgui, perquè està feta de materials reciclables.

Es diu Klima i és un vaixell d’iniciació a la vela elaborat amb resines reciclables i fibres naturals. A més, té les mateixes mesures que un casc del tradicional Optimist IOD 95.

Aquest projecte té com a objectiu sensibilitzar els joves regatistes envers la sostenibilitat, ha estat desenvolupat conjuntament amb el Club de Vela Ballena Alegre i construït a les drassanes catalanes Naaix.


Espectacle teatral
SalvaMars Cirkus

SalvaMars Cirkus és un espectacle teatral per a tots els públics que mostra la vida en el mar i les seves amenaces en clau còmica, teatre gestual, imaginació i surrealisme. Amb una espectacular carpa de circ marí com a escenografia i acompanyat, per una banda, sonora original de música clàssica, una parella de pallassos fan pensar de forma divertida en els problemes generats al mar pels plàstics, la industrialització i el canvi climàtic.

Notícies sobre Sostenibilitat i Innovació

Ens sumem a l’Ocean Decade Week!

Del 10 al 12 d’abril, Barcelona acollirà la conferència del Decenni de l’Oceà, un congrés científic amb alt nivell institucional i amb la participació de totes les administracions de l’estat…