Sostenibilitat i Innovació

The 2024 Ocean Decade Conference

El Congrés Internacional d’Oceanografia de la UNESCO, amb el sotstítol: La ciència que oferim per a l’oceà que volem, és el segon en el marc de la Dècada dels Oceans pel desenvolupament sostenible 2021-2030 de les Nacions Unides i se celebrarà al CCIB del 8 al 12 d’abril del 2024 marcant una de les principals fites de la Dècada.

És un projecte de ciutat amb presència estratègica i participació de les administracions i agents de l’àmbit científic i social que respon a les necessitats de posar en contacte ciutats, administracions, entitats socials i organitzacions de tot el món per a treballar juntes en estratègies globals per salvaguardar la bona salut dels oceans dels àmbits científic, institucional, acadèmic, tècnic i social/ciutadà.

En aquesta edició s’espera la participació de més de 800 assistents amb persones ponents d’alt nivell científic, amb presència d’institucions i personalitats del món polític, científic i institucional.


Espectacle teatral
SalvaMars Cirkus

SalvaMars Cirkus és un espectacle teatral per a tots els públics que mostra la vida en el mar i les seves amenaces en clau còmica, teatre gestual, imaginació i surrealisme. Amb una espectacular carpa de circ marí com a escenografia i acompanyat, per una banda, sonora original de música clàssica, una parella de pallassos fan pensar de forma divertida en els problemes generats al mar pels plàstics, la industrialització i el canvi climàtic.

Descarbonizació d’embarcaciones d’esbarjo

El projecte de descarbonització d’embarcacions d’esbarjo posiciona Catalunya com un hub d’electrificació d’embarcacions d’esbarjo a nivell mundial, mitjançant l’impuls de la innovació i el desenvolupament tecnològic de la descarbonització a la nàutica, la promoció de sistemes de recàrrega i la construcció d’embarcacions elèctriques 100% catalanes. El projecte també cerca construir una proposta d’estratègia sobre el model de negoci del sector i de les drassanes participants, i promoure la creació d’un córner tecnològic.

Notícies sobre Sostenibilitat i Innovació

Propostes de lectura nàutiques

Busques propostes de lectura per comprar o regalar aquest Sant Jordi? A continuació us presentem una selecció de la mà de Barcelona Capital Nàutica i la Llibreria Nàutica.  Per a…