Esport


Obrim la vela a tothom de la mà de la Federació Catalana de Vela

L’objectiu de la col·laboració entre les dues entitats és fer créixer la pràctica de vela al nostre país fent-la més inclusiva, formant a les noves generacions i recolzant i impulsant a esportistes i competicions amb el suport de la xarxa de clubs de tota Catalunya

L’equip de FoilCat

El projecte FoilCat, que desenvolupem conjuntamenb amb la Federació Catalana de Vela, té per objectiu propar el foil als navegants catalans i generar-ne planter.

I un bon exemple n’és l’equip femení de FoilCat que ha sorgit d’un procés de selecció entre tots els clubs de Catalunya en el que han participatprop de 30 dones.

Un Mar inclusiu

Programa de vela inclusiva desenvolupat conjuntament amb la Federació Catalana de Vela que vol ajudar a clubs i formadors per aconseguir que l’esport de la vela arribi a tothom, sense excepció.

A més a més, també dona suport a esportistes destacats en l’àmbit de la vela inclusiva i s’organitzarà el Campionat d’Espanya de Hansa juntament amb la Fundació Alex.

La Base Mini

Fruit del conveni entre la Base Mini Barcelona, Barcelona Capital Nàutica i ara també la Federació Catalana de Vela, hem creat el centre més important d’entrenament, tecnificació, formació, organització de regates i manteniment d’embarcacions de la Classe Mini 6.50 al Mediterrani.

Base Mini

El foil català

El projecte FoilCat té l’objectiu d’apropar el foil als navegants catalans i generar-ne planter. Per aconseguir-ho, el projecte inclou formació a qui disposi de coneixements bàsics de navegació per aprendre a foilejar a través de sessions d’entrenament a diferents clubs de Catalunya.

A més, es vol donar suport a professionals que puguin representar Catalunya en esdeveniments de foil perquè la vela catalana continuï sent referent en totes els seus vessants.  

RC Challenge

Regata Solo Med 2024

Aquesta és una regata per a embarcacions de la Clase Mini 6,50 en solitari, que se celebrarà del 6 al 14 de maig de 2024. Està organitzada pel Barcelona International Sailing Center amb la col·laboració de la Base Mini i el Club Nàutic Sa Ràpita, com a club organitzador.

Mundial Optimist

Campionat Mundial d’Optimist

Apostem pel futur de la vela i col·laborem amb el Campionat Mundial d’Optimist amb propostes nàutiques sostenibles, familiars, inclusives i educatives amb el Club de Vela Ballena Alegre.

Les regates de la fundació

Des del 2007, inicialment com a Fundació Navegació Oceànica Barcelona, Barcelona Capital Nàutica ha organitzat i participat en diverses regates d’abast local i internacional, entre elles les tres edicions el 2007, el 2010 i el 2014 de la regata Barcelona World Race.

Notícies sobre esport