Arrenca la tercera edició de la Solo Med de la classe Mini 6.50

En col·laboració amb Barcelona Capital Nàutica, el Club Nàutic de Sa Ràpita (Mallorca) i Base Mini Barcelona, la Federació Catalana de Vela ha anunciat la tercera edició de la regata Solo Med de la classe Mini 6.50. Aquesta competició, consolidada en el calendari de regates de la classe al sud d’Europa i classificatòria per a la Mini Transat, cobrirà del 6 al 17 de maig un total de 700 milles nàutiques pel Mediterrani.

Fotografies de la Solo Med 2023

La ruta de la Solo Med 2024 abraçarà les costes de Barcelona, les Balears i la Comunitat Valenciana, posant a prova la destresa, la resistència i la determinació dels participants. Està dividida en dues etapes: la primera de 200 milles de Barcelona a Mallorca i la segona de 500 milles, des de Mallorca, vorejant les Illes Pitiüses i les Illes de Columbretes fins a Barcelona.

El Barcelona International Sailing Center (BISC), situat al Port Fòrum i actual seu de la Base Mini, serà novament el punt de partida i d’arribada de la regata. Aquí, els participants tindran l’oportunitat de preparar-se per a les dues dures etapes de la competició i de fer ús de les excel·lents instal·lacions que ofereix aquest centre internacional d’entrenament i tecnificació. El Club Nàutic Sa Ràpita serà l’amfitrió de la regata a Mallorca, acollint la flota i organitzant i donant el tret de sortida de la segona etapa de la Solo Med.

Enguany, la Federació Catalana de Vela assumeix un paper clau en l’organització de la competició, fruit de l’aliança amb la Fundació Barcelona Capital Nàutica i la Base Mini per refermar Catalunya i Barcelona com un punt estratègic de la Classe Mini 6.50 al sud d’Europa.

Aquesta aliança permetrà un abast més ampli perquè aquesta classe arribi a més navegants, a més clubs de la Vela Catalana i, sobretot, a tota la població en general, connectant el projecte esportiu actual de la Base Mini Barcelona amb altres programes de difusió de la vela que porta a terme la Federació Catalana de Vela i d’altres projectes que aportin valor.

L’organització confirma un gran interès dels ministes per la regata d’enguany, amb un total de 35 inscrits fins ara. Aquest nombre ja supera amb escreix la xifra de 23 participants de l’edició anterior. Aquest augment significatiu en la participació posa de manifest un creixement sostingut de l’interès per la regata al llarg dels anys.

Cal destacar que molts dels navegants que hi participaran ho faran després de completar la regata de Mini “Roma-Barcelona” que se celebrarà del 24 d’abril al 2 de maig.

Fotografies: Nautimedia / Laura Carrau

Edicions anteriors: