Arribada de la regata Solo Med a Barcelona

Aquesta passada nit ha començat a entrar la flota de la regata Solo Med que va sortir de Sa Ràpita dimecres passat. Federico Waksman, amb el Proto 1019 Big Bounce, ha arribat el primer poc després de les dues de la matinada, sis hores més tard ha entrat pel Proto Maximum 865 amb el skipper Gaby Bucau, que també va quedar 2n en la primera etapa. A tres quarts de 17h de la tarda de dissabte ha entrat el Nicolo Gamenara amb el Serie 953 i menys de 10 segons després ha entrat el Serie 603 Istuardo patronejat per Joaquim Sant Albors fent una gran remuntada. 

Després d’una sortida amb bones condicions de mar i de vent els regatistes s’han trobat amb una encalmada al passar la costa Nord de Mallorca. El recorregut final, entre els quatre possibles, es va comunicar a la flota a la porta de Sa Ràpita a causa de la complicació de la situació meteorològica. L’encalmada de la nit, ha endarrerit una mica l’entrada prevista pels primers i ha ajuntat la resta de la flota, fent ben emocionant l’arribada a Barcelona.

El Federico Waksman, que s’ha format a la Base Mini Barcelona, ha estat el guanyador indiscutible de les dues etapes d’aquesta regata posicionant-se per davant de la resta de la flota ja a l’inici de les dues etapes. El vaixell amb què competeix, el Proto 1019, va guanyar l’anterior edició de La Mini Transat el 2012 amb el skipper Pierre Le Roy. En tocar terra ens deixava aquestes paraules:

“Ha sido una regata divertida, con muchos momentos de mucha velocidad. El barco va muy rápido cuando lo ponemos a andar y por suerte me separé de la flota antes de llegar a Ibiza y Formentera, y creo que en ese momento ya tenía un viento diferente. Está bueno por tener la posibilidad de navegar este barco, son diferentes a los barcos de proa en punta y es increíble ver como generan mucha más velocidad. Es superinteresante, estoy muy contento de poder probarlo”. 

L’ordre d’arribada de la segona etapa, pendent de la classificació oficial dels 3 primers en categoria Proto i els 3 primers en categoria Serie ha estat la següent:

PROTO

  • 1r Fede Waksman – Big Bounce 1019 > 2 dies, 14 hores, 8 minuts, 7 segons
  • 2n Gaby Bucau – Maximum 865 > 2 dies, 20 hores, 14 minuts,53 segons
  • 3r Mar Claramunt – Barra Solo Sailor  > 3 dies, 4 hores, 36 minuts, 59 segons

SERIE

  • 1r Nicolo Gamenara – Kismet 953 > 3 dies, 4 hores, 20 minuts, 27 segons
  • 2n Joaquim Sant Albors – Istuardo 603 > 3 dies, 4 hores, 20 minuts, 34 segons
  • 3r Tomás Ruiz – Suricate 928 > 3 dies, 4 hores, 36 minuts, 40 segons

Al llarg de la regata s’han retirat 3 vaixells, un d’ells a la sortida de Barcelona i els altres dos a Sa Ràpita.

El lliurament de premis serà al Barcelona International Sailing Center (BISC) dilluns 15 de maig a les 12:30h.

Web de la regata https://www.barcelonacapitalnautica.org/esport/solomed/

Classificacions https://www.barcelonacapitalnautica.org/wp-content/uploads/2023/05/SOLO_MED_2023.pdf

Enllaç al tracking https://yb.tl/SMR2023#

Fotografies de Laura Carrau i Nautimedia https://drives.google.com