Carlos Manera guanya la primera etapa de la Mini Transat 2023

El Carlos Manera ha aconseguit la victòria a la primera etapa de la Mini Transat 2023, arribant a Santa Cruz de La Palma després d’una impressionant travessia en solitari que ha durat 9 dies, 19 hores, 40 minuts i 38 segons. 

La Mini Transat, una regata que es celebra cada any senar des de 1977, té com a objectiu reviure l’esperit aventurer de les primeres travessies transatlàntiques. En la seva 24a edició, aquesta competició ha reunit 90 navegants, incloent-hi 9 ministes vinculats amb Barcelona Capital Nàutica, que han participat en el programa educatiu “22 dies en 22 peus. Aventura en solitari a l’Atlàntic“.

Carlos Manera, ambaixador d’aquest projecte educatiu i navegant del Club Nàutic Port de la Selva, ha dominat la categoria Proto, seguit pels francesos Victor Mathieu i Julien Letissier. En la categoria Sèrie, el guanyador ha estat l’alemany Michael Gendebien, seguit pels francesos Justin Baradat i Titouan Quiviger.

Aquesta regata de 4050 milles nàutiques es disputa en solitari i sense assistència a bord de velers de 6,50 metres, la qual cosa la converteix en una autèntica escola de navegació en alta mar. Els patrons han de ser versàtils i autònoms per competir amb èxit malgrat l’exigència de creuar l’Atlàntic sense rutes meteorològiques per satèl·lit ni contacte amb la terra.

La primera etapa de Les Sables d’Olonne a La Palma, que va sortir un dia després del previst a causa de condicions meteorològiques adverses al Cap de Finisterre. Els monotips va salpar amb una brisa suau del sudest d’entre 4 i 7 nusos i les condicions que s’han trobat a continuació han estat variables, passant per vents frescos del sudoest fins a calmes. El regatista de la Base Mini Barcelona Fede Waksman, posicionat el 1r de la flota gran part d’aquesta etapa, va ser el 1r en passar per Finisterre. Posteriorment, el recorregut per la costa portuguesa ha afavorit els regatistes que s’han posicionat més a l’oest i han guanyat velocitat amb els vents alisis portuguesos.

La Mini Transat 2023 ha demostrat ser un emocionant espectacle de navegació en solitari i ha destacat el coratge i la habilitat dels participants. La segona etapa, que partirà al voltant del 28 d’octubre de La Palma cap a Guadalupe, promet seguir sent una prova èpica en la travessia de l’Atlàntic.

Dels skippers que participen a la Mini Transat i en el programa educatiu, 7 han passat per la Base Mini Barcelona durant els últims dos anys: Marc Claramunt, Djemila Tassin, Fede Waksman, Miguel Rondón, Witek Maleki, Fede Norman i Jonas Muro. Els altres dos navegants que també formen part del programa educatiu “22 dies en 22 peus. Aventura en solitari a l’Atlàntic” i que col·laboren amb Barcelona Capital Nàutica són: Josep Costa i Carlos Manera.