Celebrem la victòria dels navegants de La Mini Transat a casa!

La Fundació Barcelona Capital Nàutica, Base Mini Barcelona i la Federació Catalana de Vela hem celebrat un acte de benvinguda pels navegants que van participar a la regata Mini Transat. Durant l’esdeveniment, vam expressar el nostre agraïment a Fede Waksman, qui va obtenir la 1a posició, a Carlos Manera en la 2a posició i a Marc Claramunt en la 13a posició, pel seu valuós rendiment, i ells van compartir les seves experiències en una de les regates en solitari més desafiants. També vam comptar amb la participació de Susana Closa, Gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, qui, en la trobada, que es va celebrar al Barcelona International Sailing Center (BISC), va reiterar “l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per l’esport de la vela i l’orgull de veure com aquest projecte s’ha consolidat en l’àmbit nacional i europeu”.

Els protagonistes de l’esdeveniment han estat els tres navegants participants a la Mini Transat que s’han classificat entre els 10 primers de l’edició d’enguany, una gran fita tenint en compte la importància de la regata en el panorama internacional. Fede Waksman, guanyador de l’edició 2023 de la regata en categoria Proto, format a la Base Mini Barcelona i un dels seus grans exponents, ha compartit amb els assistents la seva experiència a la regata i l’alegria de la victòria: “El més important és l’aprenentatge, les eines que vas adquirint i et permeten avançar en un repte d’aquesta mena. La clau està a superar els teus límits i que quan la competició es converteix en pura supervivència, aquests coneixements et donen l’impuls per seguir i no abandonar”. Waksman s’ha trobat amb alguns reptes durant la travessia per exemple, a la costa de Portugal es creuaven en el seu camí unes orques que van comprometre el seu mini, així i tot, l’uruguaià va poder fer-se amb la preuada primera posició.

El segon classificat, Carlos Manera -històric primer guanyador espanyol de la primera etapa de l’edició de la regata de 2023- a la pregunta sobre quan va acceptar que Waksman seria el guanyador de la regata ha afirmat contundent: “mai, si alguna cosa compartim el Fede i jo és precisament aquesta competitivitat i com a amics que som sabem que tots dos apretarem fins al final i lluitarem cada metre, cada segon. És el que ens fa avançar i millorar”. Tot i així, l’èxit del seu projecte ha estat indiscutible “tot ha estat fruit de la gran feina de preparació i al sacrifici que hem fet per tenir-ho tot controlat al màxim, per poder sortir el més tranquils possible. Fins i tot a la segona etapa on vaig tenir problemes amb la impressió de la ruta, vaig poder sortir tranquil per tota la feina feta”.

Marc Claramunt, el 13è classificat, també ha parlat del repte que ha suposat la seva segona Mini Transat “aquesta edició no ha estat més fàcil, però si més tranquil·la, és una regata dura on has d’afrontar tots els reptes sol, pero ajuda conèixer ja el camí”. Pel que fa als nous projectes, Claramunt vol continuar navegant i no descarta la possibilitat de tornar a fer la Mini Transat amb un vaixell amb més possibilitats.

Durant l’esdeveniment no només s’ha celebrat el triomf dels navegants, sinó que s’ha fet una valoració de la trajectòria de la Base Mini Barcelona com a planter de regatistes i de la importància de l’esport base per continuar fent créixer la pràctica de la vela a Catalunya. Anna Corbella i Oriol Pujol responsables de la Base Mini han dit: “tot i els daltabaixos sempre hem tingut molt bons acompanyants, per això volem agrair a l’Ajuntament de Barcelona que ha recolzat el projecte des del minut 1 i ens va escoltar quan era un somni, quan molta gent no coneixia la classe mini, després ens va escoltar també la Fundació [Barcelona Capital Nàutica] i la Federació [Catalana de Vela], que han cregut en nosaltres i ens han acompanyat. Fins ara que tenim autèntics campions sense els que això no seria possible i que han donat el 150% per arribar a lo més alt”

L’acte l’ha tancat Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela, que ha manifestat “Avui, estem reunits no només per celebrar aquests èxits a la Mini Transat, sinó també per marcar l’inici d’una nova etapa emocionant amb la col·laboració entre la Fundació Barcelona Capital Nàutica, la Base Mini Barcelona i la Federació Catalana de Vela”. Torres ha afegit “la nova seu de la Base Mini, aquí al Barcelona International Sailing Center, ha de consolidar la nostra posició com a referent en la Classe Mini 6.50 al sud d’Europa i també assegurar un futur prometedor per a la vela catalana.”