El Fede Waksman guanyador indiscutible en Proto Solo de la 35a regata Transgascogne 

Amb una hora i mitja d’avantatge respecte a la resta de la flota de l’actualment anomenada regata Puru-Transgascogne, en Fede Waksman, de la Base Mini Barcelona, ha arribat primer de la classificació Proto Solo amb el seu Mini 1019 Repremar Logistics. Dos skippers de la Base Mini, el Miguel Rondon i el Fede Norman, a bord del Mini 1006 Kristina II han queda quarts en la classificació Serie Doble. 

La regata ha constat de dues etapes, la 1a va salpar de Port-Bourgenay en direcció a Getxo, al País Basc, el 21 de juliol i va tenir unes dures condicions de vent amb més de 30 nusos, i molta onada. La 2a etapa va salpar de Getxo en direcció altre cop a Port-Bourgenay el 29 de juliol i els skippers van haver de passar tres fronts, dos dels quals no es contemplaven en la previsió inicial. Com explica el Fede:

“Después de lo que parecía ser el último frente que venía ya apuntando a rumbo y con buena velocidad vi que me podía separar del segundo y tercer barco que no los veía casi en el AIS. Empezé apretando con el spinnaker y así aproveché a exigirle más al barco y poner un poco más de distancia. Ahí la verdad fue duro porque me degasté, traté de generar esa distancia a puro timón, pero me fue bien, lo logré y ya después fue aumentando el viento y acabé de posicionarme. Por fin, sin intermedias sin protestas de por medio, no como en la primera etapa, gané. ¡Estoy súper contento la verdad!” 

A part de la segona etapa, en Fede Waksman també va arribar en la primera, malgrat que va perdre l’única maneta de winch que portava a bord i que el van penalitzar restant-li una hora per alguns detalls.

A més dels skippers que han hecho podio, a la regata hi han participat altres navegants  que estan o han tingut relació amb la Base Mini Barcelona com la Djemila Tassin, l’Aina Bauzà i el Carlos Manera, que malauradament va haver d’abandonar a l’inici de la regata pel trencament dels dos timons. Tal com comentava el mateix Waksman:

“Y en un momento dado ahí mismo uno de los foiler, Carlos, que se me estaba acercando bastante, rompió un timón, y tuvo que parar la regata. Rompió desde el herraje de abajo, se le arrancó todo el timón, la verdad, una pena. Hubiera estado también interesante la batalla con él, porque con el otro foiler también fue muy dura la batalla llegando.”

La regata Mini Transgascogne 6.50 és una competició històrica en la Clase Mini6.50 creada a Port-Bourgenay el 1988. Enguany, organitzada per Versace Sailing Management, ha celebrat la serva 35a edició i és l’última regata de la classe abans de la sortida de la Mini Transat.

Consulteu totes les fotos i vídeos de la regata! Fotografies de Josselin Didou / QUAPTUR / Puru-Transgascogne 2023