Federico Waksman i Tomás Ruiz guanyen la segona edició de la regata Sol Med 2023

L’entrega de premis de la segona edició de la Solo Med ha tingut lloc al Barcelona International Sailing Center (BISC), situat a Port Fòrum, i a la qual han vingut representants de la Federació Catalana de Vela i Port Vell i la participació del Saló Nàutic de Barcelona i Helly Hansen. Des de Barcelona Capital Nàutica hem participat activament a l’organització de la competició conjuntament amb la Base Mini Barcelona i el Club Nàutic de Sa Ràpita de Mallorca.

Federico Waksman s’ha coronat com a guanyador indiscutible de la prova. L’uruguaià, que s’ha format a la Base Mini Barcelona, es va imposar a les dues etapes a la categoria Proto, aconseguint distanciar-se molt de la resta de la flota ja des de l’inici de les dues etapes.

Waksman, amb un vaixell Repremar Logistics (Big Bounce), ha quedat primer a la categoria Proto, seguit de Gaby Bucau, amb un vaixell Maximum i Marc Claramunt amb el Barra Solo Sailor.

A la categoria Serie, Tomás Ruiz amb el Suricate, ha aconseguit la victària, Nicoló Gamenara amb un vaixell Kismet i Lisa Berguer amb el Mojo han completat el podi.

🥉Lisa Berguer – Mojo 980

El guanyador de la categoria Proto va arribar a Barcelona amb la intenció d’aconseguir les 700 milles per classificar-se per a La mini Transat i el seu vaixell, el Proto 1019, tenia uns quants problemes mecànics que va haver d’arreglar. No va tenir massa temps i va acabar amb les reparacions poc abans d’iniciar la Solo Med.

L’uruguaià ha parlat després d’acabar la prova mostrant les seves sensacions positives: “Ha estat una regata divertida, amb molts moments de molta velocitat. El vaixell va molt de pressa quan el posem a caminar i per sort em vaig separar de la flota abans d’arribar a Eivissa i Formentera, i crec que en aquest moment ja tenia un vent diferent”, ha comentat.

També ha destacat les característiques de la seva embarcació per a aquesta prova: “És genial tenir la possibilitat de navegar aquest vaixell. Són diferents dels vaixells de proa en punta i és increïble veure com generen molta més velocitat. És superinteressant, estic molt content de poder provar-ho”, ha dit Waksman.

Dels 23 vaixells participants van completar la prova 20, ja que un d’ells es va retirar just a la sortida de la primera etapa i dos més no van entrar pel límit de temps. Per raons meteorològiques, es va avançar 24 h la sortida de la segona etapa i s’han fet canvis en el recorregut. Tot i això, bona part de la flota es va trobar amb una tempesta amb ratxes de vent fortes i també encalmades en la costa nord de Mallorca i en arribar a Barcelona. Alguns dels participants van aconseguir retallar diferències en l’etapa final i va acabar amb més igualada de la que semblava al principi.

Fotografies: Laura Carrau