La tercera edició de la Solo Med ja ha salpat!

Avui un total de 24 ministes han iniciat la seva participació en la tercera edició de la regata Solo Med de la classe Mini 6.50. Aquesta competició, organitzada per la Federació Catalana de Vela en col·laboració amb Barcelona Capital Nàutica, el Club Nàutic de Sa Ràpita (Mallorca), Base Mini Barcelona i la Classe Mini, cobrirà des d’avui 6 de maig i fins al 17 de maig un total de 700 milles nàutiques pel Mediterrani, abraçant les costes de Barcelona, les Balears i la Comunitat Valenciana.

La ruta de la Solo Med 2024 està dividida en dues etapes: la primera de 200 milles de Barcelona a Mallorca i la segona de 500 milles, des de Mallorca, vorejant les Illes Pitiüses i les Illes de Columbretes fins a Barcelona.

Fotografies: Laura Carrau

El Barcelona International Sailing Center (BISC), situat al Port Fòrum i actual seu de la Base Mini, ha sigut novament el punt de partida i serà també el punt d’arribada de la regata. Aquí, els participants han tingut l’oportunitat de preparar-se per a les dues dures etapes de la competició i de fer ús de les excel·lents instal·lacions que ofereix aquest centre internacional d’entrenament i tecnificació. El Club Nàutic Sa Ràpita serà l’amfitrió de la regata a Mallorca, acollint la flota i organitzant i donant el tret de sortida de la segona etapa de la Solo Med. 

Enguany, la Federació Catalana de Vela assumeix un paper clau en l’organització de la competició, fruit de l’aliança amb la Fundació Barcelona Capital Nàutica i la Base Mini per refermar Catalunya i Barcelona com un punt estratègic de la Classe Mini 6.50 al sud d’Europa.

Aquesta aliança permetrà un abast més ampli perquè aquesta classe arribi a més navegants, a més clubs de la Vela Catalana i, sobretot, a tota la població en general, connectant el projecte esportiu actual de la Base Mini Barcelona amb altres programes de difusió de la vela que porta a terme la Federació Catalana de Vela i d’altres projectes que aportin valor.

L’entusiasme per la regata d’enguany ha experimentat un lleuger increment, amb un total de 24 participants, comparats amb els 23 de l’edició anterior. Aquesta consolidació reafirma la regata com un esdeveniment destacat dins del calendari de la vela en solitari. Amb aquesta base, es treballarà amb determinació per a la pròxima edició, amb l’objectiu ferm d’assolir els 35 participants, reafirmant així el seu prestigi i la seva importància en el món de la navegació en solitari.

És remarcable que molts dels navegants que hi participen s’incorporen després de completar la regata Mini “Roma-Barcelona” que va tenir lloc del 24 d’abril al 30 d’abril, demostrant el seu compromís i passió per aquest esport.

Fotografies: Laura Carrau

La sortida, que s’ha donat poc després passades les 12h ha tingut la boia de Besòs com a desmarque per la qual han passat primer la Cecilia Zori amb el proto Eki, el Joshua Schopfer amb el Sèrie Mingulay i Victor Sename amb el Moana. Bona proa a tots els regatistes!

IMATGES DE LA SORTIDA

TRACKER DE LA REGATA