L’estela del programa educatiu “22 dies en 22 peus. Aventura en solitari a l’Atlàntic”

La Sala de la Galera del Museu Marítim de Barcelona ha estat l’escenari avui de l’acte de clausura del programa educatiu “22 dies en 22 peus, Aventura en solitari a l’Atlàntic 2023“. Aquest esdeveniment ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i president de la FBCN, Roger Torrent, qui ha felicitat els estudiants participants en el programa del 2023.

Aquest acte ha marcat el punt àlgid del programa educatiu impulsat per la Generalitat de Catalunya, la Fundació Barcelona Capital Nàutica i el Museu Marítim de Barcelona. Un projecte que proposa als alumnes de primària i secundària seguir en temps real una regata transoceànica, concretament la Mini Transat, una competició coneguda com l’Himàlaia del mar. El programa ha generat la participació de més de 5.000 alumnes i 64 escoles de tot l’Estat, amb una presència destacada de les escoles catalanes.

El conseller i president de la Fundació ha destacat el programa com a “exemple” dels projectes de llegat impulsats al voltant de la Copa Amèrica. “Quan vam aconseguir la designació de Barcelona com a seu el 2024, vam dir que treballaríem per a que fos la millor edició de la història”, ha afirmat. Però “no ens conformem amb això: Volem aprofitar les oportunitats que ens dóna el fet d’acollir una de les competicions esportives més seguides al planeta” per “impulsar l’economia blava i reobrir el país a la Mediterrània“. Torrent ha felicitat i agraït la feina als formadors i als alumnes que han participat en el programa.

Durant l’acte, els estudiants, a més de rebre el reconeixement per la seva participació, han tingut l’oportunitat de conèixer i parlar amb els navegants Carlos Manera i Federico Norman, qui han compartit la seva experiència a la Mini Transat de 2023. Els navegants han expressat el seu agraïment als joves pel seu suport i els han encoratjat a aprendre a navegar i a perseguir els seus somnis a través de la cultura de l’esforç.

En el següent vídeo podeu veure un resum del que ha estat el programa!