Nicolò Gamenara guanya la SoloMed 2024

Després d’una frenètica i apassionant arribada a Barcelona, Nicolò Gamenara, a bord del seu vaixell RED HOT MINI PEPPER 1073, ha guanyat amb autoritat la tercera edició de la SoloMed. Gamenara ha completat el recorregut de la regata que cobreix 700 milles, passant per Barcelona, les Balears i la Comunitat Valenciana, amb un impressionant temps total de 4 dies, 15 hores i 13 minuts.

El seu rival més proper, Joshua Schopfer, amb el MINGULAY 1028, ha arribat al BISC, només 14 segons després de Gamenara, en un emocionant final de la segona etapa. Amb un temps total de 4 dies, 15 hores i 27 minuts, Schopfer s’ha fet amb la segona posició de la categoria Series.

En tercer lloc, Loïc Guyader, amb el Mini GUSTA 1055, ha completat la competició amb un temps total de 4 dies, 20 hores i 17 minuts, mostrant una actuació destacada que l’ha situat en el podi final.

En la categoria Protos, Cecilia Zorzi, al comandament de l’EKI 1089, ha demostrat el seu domini amb un temps total de 4 dies, 19 hores i 21 minuts, proclamant-se guanyadora d’aquesta categoria. En segon lloc, Giulia Farnetani, amb el GIGALI 1011, ha registrat un temps total de 5 dies, 7 hores i 44 minuts.

L’acte de lliurament de premis s’ha celebrat amb gran èxit a les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center. La cerimònia ha estat encapçalada per Joaquim Barenys, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, i Anna Corbella, directora esportiva de la Base Mini Barcelona i directora de la SoloMed, i Juli Hernández, Director de Projectes de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, que han liderat l’esdeveniment amb elegància i entusiasme. No obstant això, no ha pogut assistir cap representant de l’altre entitat organitzadora, el Club Nàutic Sa Ràpita, encarregat de l’organització de l’etapa de Mallorca. A més dels trofeus, els guanyadors i guanyadores han rebut un detall especial per part de l’organització en reconeixement al seu esforç i dedicació en l’àmbit de la vela.

Aquesta edició de la SoloMed ha estat especialment significativa, amb la Federació Catalana de Vela assumint un paper clau en l’organització de la competició. En col·laboració amb la Fundació Barcelona Capital Nàutica i la Base Mini, s’ha reforçat Catalunya i Barcelona com un punt estratègic de la Classe Mini 6.50 al sud d’Europa. Aquesta aliança ha permès un abast més ampli per a aquesta classe, arribant a més navegants, més clubs de la Vela Catalana i, sobretot, a tota la població en general. Això connecta el projecte esportiu actual de la Base Mini Barcelona amb altres programes de difusió de la vela que porta a terme la Federació Catalana de Vela, afavorint l’expansió i el reconeixement de l’esport de la vela en solitari.

Aquest any, la participació ha estat notable, 24 participants, especialment considerant que la Mini Transat, que se celebra bianualment, no ha tingut lloc. Això és destacable ja que, fins i tot sense la competició principal, s’ha mantingut un alt nivell d’interès i implicació dels participants. L’any vinent, es preveu un fort increment en la participació, ja que els regatistes estaran immersos en la cursa per acumular les milles necessàries en regates per qualificar-se per a la Mini Transat 2025. Aquesta expectativa d’un augment significatiu de la participació es basa en la importància que té aquesta competició com a pas previ per als navegants que aspiren a competir en la Mini Transat.

Cal destacar també la dedicació i la passió dels navegants, molts dels quals han competit després de completar la regata Mini “Roma-Barcelona”, demostrant el seu compromís i amor per aquest esport. 

L’esperit de la SoloMed continua viu i creixent, amb l’horitzó posat en futures edicions plenes d’emocions i reptes, i amb el suport continuat de les organitzacions que fan possible aquest esdeveniment excepcional.

IMATGES CERIMÒNIA TROFEUS

IMATGES SORTIDA 2A ETAPA

IMATGES SORTIDA 1A ETAPA