Oberta la convocatòria per al programa d’activitats paral·leles i pre-registre de la Conferència del Decenni de l’Oceà

Coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans i a 10 mesos de la Conferència del Decenni de l’Oceà 2024 a Barcelona, avui s’obren les preinscripcions i la crida a participar en el programa paral·lel d’activitats d’aquest esdeveniment tant important per a l’oceà.

Enfocats en ‘Desenvolupar la ciència que necessitem per a l’oceà que volem’, la Conferència tindrà lloc del 10 al 12 d’abril al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i formarà part de l’“Ocean Decade Week”, que tindrà lloc del 8 al 12 d’abril de 2024 a Barcelona, ciutat que aposta per l’economia blava com un motor de competitivitat i creació d’ocupació, fent-la com el lloc perfecte per a la celebració d’un esdeveniment com aquest que parla de recerca, sostenibilitat i innovació relacionada amb l’oceà.

Acollit per Espanya i organitzat conjuntament amb la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO (COI/UNESCO), aquest esdeveniment internacional reunirà diversos actors, com ara governs, gestors, el sector marítim, la filantropia, el món acadèmic, el sector privat i la societat civil. Totes aquestes veus participaran en un diàleg constructiu al voltant de l’avenç i les prioritats conjuntes per al futur del Decenni de l’Oceà i l’èxit reiterat dels esforços per a la seva sostenibilitat a través de la interfície ciència-política-societat. Serà un esdeveniment presencial de tres dies codirigit entre diversos socis: la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica i el Comitè Nacional Espanyol del Decenni de l’Oceà, que està liderat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del CSIC.

El programa està basat en els 10 reptes del Decenni de l’Oceà i tindrà un tarannà col·laboratiu, inclusiu i interactiu per oferir als participants temps i espai per aprendre, fer xarxa i construir lligams.

A més a més, amb l’objectiu de complementar el programa principal, s’obre una convocatòria per a la proposta d’activitats que formaran part del programa paral·lel d’activitats (o esdeveniments satèl·lit) abans i durant la Conferència. Ja us hi podeu apuntar!