Presentem la primera embarcació 100% elèctrica i catalana

El Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i President de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Roger Torrent, ha presentat aquest matí el projecte “Descarbonització d’Embarcacions d’Esbarjo”, una iniciativa que s’emmarca entre els projectes de llegat en el marc de la 37a Copa Amèrica que impulsa la Fundació, i que ha de servir per millorar la competitivitat del sector nàutic català i convertir-lo en referent de l’electrificació i descarbonització a nivell global.

El projecte compta amb el suport dels seus principals patrons: la Generalitat de Catalunya -a través d’ACCIÓ-, i l’Ajuntament de Barcelona -a través de Barcelona Activa- i el Govern d’Espanya. L’objectiu és convertir Barcelona i Catalunya en referents mundials en l’àmbit de la descarbonització de la nàutica tot aprofitant el repte que suposa aquesta i aprofitar la visibilitat que atorga ser seu de la 37a Copa Amèrica durant aquest any 2024. El projecte vol impulsar la innovació i el desenvolupament tecnològic en el territori català i entres les seves empreses, ja sigui en la construcció d’embarcacions, com en la fabricació de sistemes de recàrrega per esdevenir com a sector estratègic del país, i per fer-ho la FBCN i els seus patrons n’hi donen suport.

L’acte ha tingut lloc al Port Marina Palamós i ha comptat amb una representació institucional encapçalada per el Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i President de la FBCN, Roger Torrent, i l’Alcalde de Palamós, Lluís Puig, així com amb la participació d’una de les quatre drassanes que formen part del projecte, l’empordanesa Zephyr Boats, amb la seva CEO, Gemma Pagès qui ha presentat la primera de les sis embarcacions del projecte ja finalitzada: ZEPHYR800 ECO, una innovadora embarcació totalment elèctrica i sostenible dissenyada i fabricada íntegrament a Catalunya.

La presentació del projecte s’ha fet en el context del festival marítim Palamós Terra de Mar que té lloc el cap de setmana del 18 i 19 de maig. Durant el cap de setmana al port de Palamós hi trobareu l’exposició “Un mar obert a tothom”, es podrà entrar a visitar l’IMOCA de la Fundació i assistir a una xerrada sobre Copa Amèrica, entre moltes altres activitats.