Sortida de la 2a edició de la Regata Solo Med

Els 23 minis participants en la regata Solo Med 2023 de 700 milles en solitari, han pres la sortida avui a les 12:30h, rumb a Cabrera, primer punt de pas ja a Balears. Si es compleixen les previsions més favorables, els primers haurien d’arribar en unes 36h a Sa Ràpita, final de la primera de les dues etapes de què consta la Solo Med 2023.

Els vaixells han salpat del Barcelona Internacional Sailing Center (BISC) a partir de les 09:30h, quan han començat els remolcs. Amb uns 5 nusos de vent, del 180è, i que ha anat pujant a poc a poc, s’ha donat la sortida a les 12:30h enfront del Port Fòrum direcció a la boia de Besòs amb una boia de desmarcatge. 

El primer a virar la boia del Besòs per estribord ha estat Fede Waksman amb el Big Bounce, un Proto 1019. El segon ha estat Hugo Ramón amb el Serie 1054, de nom Verdhugo. I el tercer ha estat Massimo Vatteroni, també membre de Base Mini i que competeix amb el Like Crazy, el Serie 912. 

Aina Bauzà, skipper del Redò, el Serie 1063, que per problemes tècnics amb el pilot semblava que no podria estar a la regata, finalment ha sortit sense pilot automàtic. En total han estat 23 els minis que han pogut prendre la sortida, representant a vuit països diferents amb una nodrida representació francesa i espanyola. La majoria dels regatistes s’estan preprant per participar a la Mini Transat, regata en solitari que creua l’Atlàntic sense assistència ni contacte amb terra.

Si es confirma el routing d’aquest matí, els primers podrien estar a l’arribada de Sa Ràpita la nit del dilluns al dimarts.

Com a novetat d’aquest any, el Barcelona International Sailing Center (BISC), ubicat al Port Fòrum, és la seu de sortida i arribada de la regata i on els regatistes han pogut amarrar les embarcacions i fer ús de les instal·lacions. 

L’IMOCA Escola de Barcelona Capital Nàutica s’ocuparà, una vegada més, de les labors del vaixell d’acompanyament, garantint la seguretat de la flota durant tot el recorregut. El nostre IMOCA Escola disposa a bord d’un sistema de comunicació via satèl·lit per a emergències.

Pots seguir la regata en temps real a través del web de la regata o bé a l’enllaç del tracking.

Web de la regata https://www.barcelonacapitalnautica.org/esport/solomed/

Enllaç al tracking https://yb.tl/SMR2023#

Fotografies de Laura Carrau https://drives.google.com