Carlos Manera guanya la regata Mini en Mai, de 500 milles en solitari

El jove navegant, Carlos Manera, de 24 anys, ha guanyat la regata Mini en Mai, de 500 milles nàutiques, que ha tingut lloc a La Trinité (Atlàntic). Aquesta travessa es fa en solitari i aquest any ha estat molt dura degut a les condicions meteorològiques adverses.

Aquesta regata és molt important perquè es classificatòria per la gran Minitransat, la competició que té sortida a França, Les Sables d’Olonne, a finals de setembre que arriba al Carib. És una navegació transatlàntica, en un vaixell de 6’5 m d’eslora, que es fa en solitari i sense comunicació ni assistència.

Carlos Manera va fer la regata Minitransat el 2021, en una embarcació més vella i que tot i així va aconseguir molt bons resultats. Això el va portar a construir un nou vaixell amb un disseny completament innovador, amb foils i proa rodona. Aquest any l’objectiu és estar al capdavant de la Ministransat 2023, com ja s’està veient en les primeres competicions de la temporada.

El nou vaixell és innovador, fabricat en carboni, amb foils i la proa rodona, un disseny únic de Sam Manuard que juntament amb en Carlos han treballat per fer-lo realitat. El vaixell ha sigut tot un èxit després de mesos de construcció i proves, està superant les expectatives en tot tipus de condicions, tot això és fruit de la feina que ha fet en Carlos i la seva germana Elena que han treballat molt dur aquest darrer any. És un projecte familiar i un somni que s’està complint, ja que porten molts anys navegant, el club Club Nàutic Port de la Selva els hi ha donat suport en aquests anys.

En Carlos s’ha format al Club Nàutic del Port de la Selva. Paral·lelament en Carlos està en el programa educatiu “22dies 22peus, aventura en solitari a l’atlàntic” de Barcelona Capital Nàutica i el Museu Marítim de Barcelona, un programa educatiu que es fa a les escoles de Catalunya per apropar la vela a tots els nois i noies.

També estarà present com a referent de la vela, en el Optimist World Championship 2023 que se celebrarà al càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador del 18 al 25 de juny.