Campionat Mundial d’Optimist


Apostem pel futur de la vela i col·laborem amb el Campionat Mundial d’Optimist.

Aquesta edició del campionat s’ha dut a terme a la Badia de Roses del 15 al 25 de juny organitzada pel Club de Vela Ballena Alegre amb qui hem signat un acord de col·laboració.

Hem col·laborat en propostes nàutiques sostenibles, familiars, inclusives i educatives organitzades en tres eixos principals: el Mar Mediterrani, el Regatista i la Nàutica i hem participat en la “Fira conscient” organitzada al Village del Campionat Mundial d’Optimist del 16 al 18 de juny.


En l’eix del Mar Mediterrani

Programem el ‘SalvaMars Cirkus’, un espectacle de clown de sensibilització en la cura del medi ambient i de divulgació sobre les accions que poden fer per a respectar el seu entorn.


En l’eix de la Nàutica

Impulsem la construcció d’un vaixell d’iniciació a la vela elaborat amb resines reciclables i fibres naturals. A més, té les mateixes mesures que un casc del tradicional Optimist IOD 95.

Aquest projecte ha estat elaborat conjuntament amb el Club de Vela Ballena Alegre i s’ha construït a les drassanes catalanes Naaix.


En l’eix del Regatista

Apostem per la vela inclusiva i col·laborem amb la Fundació Cruyff organitzaran sortides per a famílies amb nens i nenes amb discapacitat.

Notícies sobre esport

Nicolò Gamenara guanya la SoloMed 2024

Després d’una frenètica i apassionant arribada a Barcelona, Nicolò Gamenara, a bord del seu vaixell RED HOT MINI PEPPER 1073, ha guanyat amb autoritat la tercera edició de la SoloMed….

El llegat salpa!

L’any 2023 arribava com un mar d’oportunitats per a la Fundació Barcelona Capital Nàutica i per al nostre territori. Ha estat un any de descobriments i molt treball, destinat a…

Participem en 4a trobada de dones navegants

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 4a trobada de dones navegants organitzada per l’associació Lobas de Mar i el Museu Marítim de Barcelona en col·laboració amb la Fundació en…