Educació


La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic

La celebració de la 37a edició de La Copa Amèrica a la ciutat de Barcelona ha fet que el Museu Marítim de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Nàutica apostem de nou per presentar un projecte d’aprenentatge desenvolupat  en un context real, globalitzat i que permet a l’alumnat descobrir el repte tecnològic que suposa una competició de primer nivell mundial com ara aquest esdeveniment.

Xerrades divulgatives

Xerrades sobre la volta
al món a vela

Quin és el recorregut que se segueix per l’oceà?  Què mengen els navegants? Com es preparen? Com es vesteixen? En aquestes xerrades posem em valor com es prepara el navegant abans i durant la volta el món.

Xerrades sobre la regata Copa Amèrica

La Copa Amèrica és la prova esportiva més antiga que se celebra. En aquestes xerrades parlem del passat, present i futur d’aquesta competició d’alt nivell que implica molts sectors des del cultural al tecnològic.

Xerrades sobre la travessa de l’Atlàntic

Creuar l’Atlàntic en solitari en un vaixell de 6,5 metres, un mini, és tota una aventura que no deixa a ningú indiferent. Voleu saber com es preparem, com entrenen i conèixer els protagonistes de prop?

Regata Universitària RC Sailing Barcelona

Projecte multidisciplinari de formació universitària integrada dins del Pla d’estudi dirigit a estudiants d’últim curs de grau en enginyeries, per conceptualitzar, dissenyar i construir una embarcació a petita escala, de radio control competitiva, propulsada pel vent, aplicant coneixements adquirits durant el transcurs del curs.

«22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic 2023» és un programa educatiu en col·laboració amb el Museu Marítim de Barcelona, que proposa a alumnes de primària i secundària fer el seguiment de la regata Mini Transat 2023 en què participen, entre d’altres, navegants de la nostra Base Mini.

Congrés de Ciència: el mar és vida

Del 22 al 26 de maig torna el Congrés de Ciència i, per aquesta desena edició, porta per títol “El mar és vida”. Hi participaran 37 centres educatius de la ciutat que han dut a terme recerques sobre la biodiversitat marina, l’estat de la sorra, la contaminació i la relació amb el clima, entre d’altres temes.

Material didàctic

Connectem amb el professorat, desenvolupem i facilitem plans educatius relacionats amb la navegació oceànica. En 10 anys d’activitat hem aconseguit arribar a més de 30.000 alumnes de diferents centres escolars!

Registra’t amb el teu correu electrònic i podràs accedir a tot el material didàctic!

Política de privacitat https://www.barcelonacapitalnautica.org/politica-de-privacitat/

Projectes de recerca a centres educatius i universitats

Preparem i acompanyem a centres escolars que desenvolupen treballs de síntesis i treballs de recerca de Secundària i Batxillerat vinculats a la mar i als esports nàutics i a la vela oceànica. En l’àmbit Universitari fem costat a Treballs Final de Grau, Treballs Finals de Màsters i Doctorats.

Altres projectes educatius sobre nàutica

Viatge a l’Antàrtida

El programa educatiu “Aprendre explorant” del Vinson of Antarctica, un veler d’exploració polar, vol facilitar la comprensió de l’oceà, l’Antàrtida i les regions subantàrtiques a joves, docents i adults curiosos. Educar sobre la importància de l’Antàrtida i l’oceà proporciona les eines necessàries per prendre decisions sostenibles i participar activament en la protecció d´aquests ecosistemes.

Notícies sobre educació

Regata Universitària de vaixells de radiocontrol

Quan disseny, talent, tecnologia i velocitat s’uneixen, neix la regata universitària de vaixells pilotats per radiocontrol RC Sailing Barcelona! Aquest és un projecte multidisciplinari dirigit a estudiants de 3r i…