Engeguem un nou programa educatiu sobre la navegació esportiva al s. XXI

El programa educatiu “La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic”, es presenta com un nou recurs per al professorat d’educació secundària.

La celebració de la 37a edició de La Copa Amèrica a la ciutat de Barcelona ha fet que el Museu Marítim de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Nàutica apostem de nou per presentar un projecte d’aprenentatge desenvolupat  en un context real, globalitzat i que permet a l’alumnat descobrir el repte tecnològic que suposa una competició de primer nivell mundial com ara aquest esdeveniment.

D’una banda, us proposem treballar per reptes amb l’objectiu de descobrir la competició més antiga del món, els equips que hi participen, els vaixells “voladors” AC 75 amb els que es duu a terme, així com la competició de joves i la competició femenina, que és la primera vegada que se celebren.

D’aquesta manera, “La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic” us proposa aprenentatges motivadors, contextualitzats i globalitzats per ajudar a comprendre com la tecnologia ha convertit els AC75 en els vaixells més ràpids a vela, i com el mar i el vent incideixen en la navegació, sense deixar de banda el vincle històric que la ciutat ha tingut amb el mar.

Activitats complementàries destacades de la Fundació:

A més a més, el programa compta amb tot un seguit d’activitats complementàries com sessions de formació per a docents, tasts d’esports nàutics (de la mà de les escoles nàutiques adherides), xerrades sobre la Copa Amèrica, entre d’altres! 

Tast d’esports nàutics

Obrim el mar a tothom mitjançant aquest tast de navegació a vela i altres esports de mar, que us permetrà provar aquestes disciplines i apropar-vos als seus valors. Consulteu totes les escoles de vela adherides i escolliu la vostra experiència!

Xerrades sobre la Copa Amèrica

La Copa Amèrica és la prova esportiva més antiga que se celebra. En aquestes xerrades parlem del passat, present i futur d’aquesta competició d’alt nivell que implica molts sectors des del cultural al tecnològic.

Sens dubte, la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela a la ciutat de Barcelona ofereix una nova oportunitat per fer entrar el mar a l’aula. Més informació i inscripcios la web del Museu Marítim de Barcelona?