El foil amb denominació d’origen i femení amb el projecte FoilCat

En el Dia de la Dona us presentem el primer equip femení de foil de país sorgit del projecte FoilCat que desenvolupem conjuntament amb la Federació Catalana de Vela.

Després d’un procés de selecció entre tots els clubs de Catalunya en el que a prop de 30 dones van optar a formar part d’aquest equip, finalment 6 dones han estat seleccionades i formaran part d’aquest equip pioner: Montse Solé (Club Nàutic Vilassar de Mar), Iset Segura (Club Nàutic Vilassar de Mar), Laura Pedraza (Club Nàutic Arenys de Mar), Marina Giralt (Club Nàutic Vilassar de Mar), Emma Cabré (Club Nàutic el Masnou) i Mònica Veenhoven (Club Nàutic el Balís). Amb el suport del Club Nàutic Vilassar aquest equip ja ha començat els primers entrenaments.

Aquest és l’any de la vela, l’any de la celebració de la 37a edició de la regata Copa Amèrica i la predominància dels foils i aquests són una de les innovacions de disseny més importants que han sorgit a l’esport de la vela. L’ús d’aquestes hidroales permet a les embarcacions volar per sobre de l’aigua i als navegants gaudir de noves sensacions. De fet, gràcies al creixent interès en competicions com la Copa Amèrica o SailGP, cada vegada més clubs i esportistes s’interessen pel foil

Aquest és el context en el que ha nascut el projecte FoilCat, amb l’objectiu d’apropar el foil als navegants catalans i generar-ne planter. Per aconseguir-ho, el projecte inclou formació a qui disposi de coneixements bàsics de navegació per aprendre a foilejar a través de sessions d’entrenament a diferents clubs de Catalunya. A més, es vol donar suport a professionals que puguin representar Catalunya en esdeveniments de foil perquè la vela catalana continuï sent referent en tots els seus vessants. I el primer exemple és l’equip femení de FoilCat!