Foil amb denominació d’origen

El projecte FoilCat neix amb l’objectiu d’apropar el foil als navegants catalans i generar-ne planter. I un bon exemple n’és l’equip femení de FoilCat que ha sorgit d’un procés de selecció entre tots els clubs de Catalunya en el que han participatprop de 30 dones.

Objectius

Apropar la navegació amb foil als navegants catalans i generar-ne planter.

Formar a qui disposi de coneixements bàsics de navegació per aprendre a foilejar.

Donar suport a professionals que puguin representar Catalunya.


Són els foils el futur de la vela?

Les noies de l’equip femení ho tenen molt clar! El foil és una de les innovacions de disseny més importants que han sorgit a l’esport de la vela. L’ús d’aquestes hidroales permet a les embarcacions volar per sobre de l’aigua i als navegants gaudir de noves sensacions.


Equip femení de FoilCat

Laura Pedraza

Club Nàutic Arenys de Mar, 19 anys

Va començar a navegar en Optimist amb 6 anys i va formar part del Club Nàutic Premià i el Club Nàutic Vilassar de Mar, on va passar pels grups: G3, G2 i G3. Al 2018 es va passar al ILCA 4 al Club Nàutic el Masnou i el 2020 al ILCA 6 d’on n’és l’actual campiona de Catalunya. Forma part de la selecció Catalana de Vela i s’entrena per quedar TOP 15 al mundial sub21 d’ILCA 6 d’aquest any. La seva introducció al foil va ser amb unclínic de la Foiling Base Cadiz Sail GP.

Iset Segura

Club Nàutic Vilassar de Mar, 23 anys

Va començar a navegar en Optimist i es va enganxar a les regates. Després va passar a navegar en un 420 i va passar al Nacra 15 i d’aquest al Nacra 17, que té foils, i va fer cirtuït olímpic. Va quedar 2a en el Nacra 15 del Mundial absolut el 2019 i bronze del Mundial Júnior en el Nacra 17 el 2022. Des de llavors no ha deixat mai el foil i ha navegat amb altres vaixells com el 69F i actualment està fent Wingfoil i ha quedat 3a en el Campionat d’Espanya.

Montse Solé

Club Nàutic Vilassar, 30 anys

Tot i no iniciar-se en el món de la vela d’una forma tradicional a través de l’Optimist, va començar a practicar windsurf amb només 4 anys, modalitat amb la que ha competit molts anys, guanyant el campionat de Catalunya de Windsurf el 2010. També practicat el kite i ara ha descobert el món del foil en totes les seves modalitats, on es vol concentrar ara mateix, especialment en Wingfoil.  Va ser la 4ª regatista del món en el circuit de Wingfoil Racing 2023.

Marina Giralt

Club Nàutic Vilassar de Mar, 20 anys

Amb només 20 anys la seva trajectòria esportiva compta amb la navegacio amb diversos tipus d’embarcacions entre les que trobem Optimist, 420, ILCA, Windsurf, Waszp, Birdyfish, Wingfoil i 69F. Actualment està centrada en seguir navegant amb embarcacion amb foil, especialment en Wingfoil, i en acabar el Grau de Turisme que està estudiant per poder ajuntar per una banda la seva passió pel mar i, per l’altra, el seu desenvolupament professional.

Mònica Veenhoven

Club Nàutic el Balís, 22 anys

Va començar a navegar en Optimist als 10 anys, per fer el salt a classe Europa, on va guanyar varis campionats, Copes d’Espanya i un europeu, acabant al mundial de 2021. Al 2022 va tenir l’oportunitat de navegar en 470, entrenant conjuntament amb l’equip espanyol del PNTD.  Paral·lelament ha participat amb l’equip del Balís en lligues de monotips d’Espanya, tant absolutes com femenines. Actualment està entrenant al grup B d’Optimist del Balís.

Emma Cabré

Club Nàutic el Masnou, 17 anys

Navega desde fa més de 12 anys i té experiència en embarcacions Optimist, Europe i Waszp. Amb 14 anys va aconseguir el títol de subcampiona d’Espanya i als 15 va ser subcampiona del món juvenil. Ha sigut campiona d’Espanya tres cops consecutius, i forma part de l’equip nacional des dels 13 anys. Fa un any va entrar al món del foil, navegant a SailGP Inspire a Cadiz i està entrenant en Waszp per seguir millorant resultats com el top 3 d’Espanya assolit el 2023 així com en Europe.


Un projecte de: