La Copa Amèrica en català de la mà de TERMCAT

Saps com es diu foil en català? I wing mast? Juntament amb TERMCAT hem creat una infografia interactiva titulada “Els velers de la Copa Amèrica“. Aquesta infografia revela els detalls essencials i la tripulació dels dos models de velers utilitzats en aquesta competició: l’AC75 i l’AC40. Amb aproximadament una trentena de termes il·lustrats, la infografia també ofereix accés a fitxes terminològiques completes, que inclouen equivalents en altres idiomes, definicions i notes addicionals.

Amb una història que es remunta a 1851, convertint la Copa Amèrica en una de les competicions esportives més antigues del món, sempre ha abraçat la innovació tecnològica, l’eficiència energètica i l’espectacularitat en el món de la vela. Aquí, conviuen termes nàutics tradicionals com “vela major”, “bauprés” i “banyera” amb neologismes d’avantguarda com “controlador o controladora de vol”, “elevador de timó” i “hidroala”, que busquen optimitzar al màxim la força del vent.

A més de la infografia presentada, la col·laboració entre Barcelona Capital Nàutica i TERMCAT continuarà amb la publicació d’un petit diccionari sobre tots els aspectes de la competició el 2024, coincidint amb la 37a edició de la Copa Amèrica a Barcelona.

Aquesta iniciativa conjunta de la Generalitat de Catalunya i Barcelona Capital Nàutica forma part dels Projectes de Llegat de la Fundació, que busquen “Obrir el mar a tothom” i apropar la nàutica en el seu sentit més ampli a la societat en general.