“Mirada Blava”, el nou projecte per impulsar l’educació en l’àmbit marítim a Barcelona

El Programa Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001 en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb la voluntat de proporcionar una oferta consistent i estimulant de suport als centres educatius de la ciutat per ajudar-los a situar la sostenibilitat al cor de la seva tasca.

I com que Barcelona és una ciutat de mar, necessita reforçar també l’educació en aquest àmbit no sempre prou conegut. Per aquest motiu, l’Oficina Litoral de l’Ajuntament de Barcelona i l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, han elaborat un recull de recursos per ajudar al professorat a tractar aquesta temàtica de forma transversal i significativa i posar una “Mirada blava” per al curs que ve.

Entre els recursos proposats es recomanen dues propostes en línia relacionades amb la navegació. Per una banda, el programa educatiu “22 dies en 22 peus. Aventura en solitari a l’Atlàntic” que coorganitzem amb el Museu Marítim de Barcelona i que fa seguiment dels navegants que fan la regata Mini Transat, i, per l’altra, “Aprender explorando”, un programa que proposa descobrir alguns dels llocs més remots del planeta a bord d’un veler d’exploració polar.