Nicolò Gamenara lidera la primera etapa de la SoloMed

En una jornada intensa de navegació, l’italià Nicolò Gamenara ha emergit com a guanyador de la primera etapa de la regata SoloMed en categoria Series. A bord del seu vaixell RED HOT MINI PEPPER 1073, Gamenara ha navegat amb destresa per les àrdues aigües del Mediterrani, cobrint el trajecte des de Barcelona fins a Sa Ràpita, Mallorca, en un temps notable de 24 hores i 16 minuts, establint un nou rècord històric d’aquesta primera etapa.

I és que els regatistes han gaudit d’unes condicions meteorològiques de llevant amb moments durs de més de 25 nusos alternats amb condicions ideals també de llevant amb vents mitjans que han permès navegar a velocitats altes i rumb pràcticament directe.

Fotografies: Cédric Widmer

A l’estela  del minista italià, Loïc Guyader ha aconseguit una meritòria segona posició amb el seu Mini GUSTA 1055, arribant a la línia d’arribada amb un temps de 24 hores i 47 minuts. El tercer lloc ha estat per a Thomas Darmont amb el DLG PROFILS ET COMPETENCES 1122, qui ha completat el recorregut en 24 hores i 50 minuts.

En categoria Protos, l’EKI 1089 de Cecilia Zorzi ha estat el primer vaixell classificat amb un temps de 25 hores i 19 minuts, segona posició pel GIGALI 1011 de Giulia Farnetani amb un temps de 30 hores i 13 minuts i el tercer esglaó del podi és pel PARIS TEXAS 5 de Martial Cuendet amb un temps de 33 hores i 37 minuts. 

Després de la seva arribada a Sa Ràpita, els navegants disposaran d’uns dies per descansar i preparar-se per a la segona etapa de la competició, la més exigent.  Aquesta segona part de la regata, de 500 milles, s’iniciarà des de Mallorca i es dirigirà cap a les Illes Pitiüses i les Illes de Columbretes abans de tornar a Barcelona. Si no hi ha cap canvi, la sortida de la segona etapa està programada per al dia 11 de maig.

Finalment, és important destacar que aquest esdeveniment ha estat organitzat per la Federació Catalana de Vela, Barcelona Capital Nàutica, el Club Nàutic de Sa Ràpita, Base Mini Barcelona i la Classe Mini, els quals han treballat conjuntament per convertir la SoloMed en una competició de prestigi internacional.


Les imatges de la regata

Tracker de la regata