Radio Marca emet des de la Fundació per parlar de vela

Avui hem acollit a la nostra seu el programa de Vicente Ortega de Radio Marca per parlar sobre l’esport de la vela i l’ecosistema d’aquest esport a Catalunya.

En el programa l’Ignasi Armengol, Director General de Barcelona Capital Nàutica, ha posat en context la missió de la Fundació al voltant de l’educació, la sostenibilitat, l’esport de la vela i el llegat de la celebració de la Copa Amèrica de vela aquest 2024. També ens ha acompanyat la Federació Catalana de Vela de la mà del seu Vicepresident Josep Maria Isern, parlant sobre l’esport escolar i l’accessibilitat, així com el President del Club Nàutic de Vilassar de Mar que ha parlat sobre el treball que es fa des del club per promocionar la vela amb especial focus al foil. Al seu torn, per aprofundir en la inclusió d’aquest esport hem comptat amb la participació telefònica de la regatista amb esclerosi múltiple Aina Gelpí, recentment campiona europea en vela inclusiva. 

Per altra banda, hem assistit a una interessant conversa entre Jordi Puig, President del Reial Club Nàutic de Barcelona, que ha explicat com s’impulsa la vela des dels clubs nàutics i com es vincula al Sail Team Bcn i la Mònica Azón, l’entrenadora d’aquest equip femení de la Copa Amèrica.

A més a més, també hem comptat amb una xerrada entre Judith Massià, Assessora del Gabinet de Presidència del Consejo Superior de Deportes, que ha parlat sobre la importància de la vela com a esport a Espanya i el valors que transmet als nens i nenes, i amb Laia Tutzó, Directora de Negoci de la Federación Española de Vela, que ha destacat que la vela és un dels JJOO que més medalles ha aconseguit pel país i ha apuntat que el foil és una disciplina que està en apogeu i que sens dubte és el futur de la vela.

Podeu tornar a escoltar el programa aquí.