Acostem més el mar a les persones en el Saló Nàutic d’enguany

Des de Barcelona Capital Nàutica, en col·laboració amb els nostre patrons i el Saló Nàutic, traslladem les nostres activitats a l’exterior del recinte firal en l’edició del Saló Nàutic 2023, amb l’objectiu de connectar amb la comunitat i les entitats socials i compartir el missatge que el mar està “obert a tothom”.

L’any en què el mar s’obre per a tothom, tant la Fundació com les administracions associades tenen com a objectiu apropar el mar a la població i fomentar-ne el coneixement, l’estima i el respecte. Aquesta iniciativa es basa en els pilars de l’esport, la sostenibilitat i la innovació, l’educació, la cultura i el turisme nàutic.

I justament el Saló Nàutic es presenta com una plataforma idònia per transmetre aquest missatge al públic, tant expert com no expert en nàutica o economia blava, i destacar els projectes de llegat relacionats amb el mar en els quals treballa la Fundació i els seus patrons. Aquesta és una oportunitat única ja que la Copa Amèrica s’ha establert a Barcelona i Catalunya, i això pot contribuir a fer d’aquesta regió la capital nàutica mundial.

Les activitats programades durant el Saló Nàutic inclouen:

  • Estand ‘Un mar obert a tothom’: Un espai informatiu on es presentaran els projectes de llegat relacionats amb la Copa Amèrica per consolidar Barcelona i Catalunya com a referents mundials en l’àmbit nàutic.
  • Xerrades a l’Àgora Port: Barcelona Capital Nàutica i els seus patrons participaran en xerrades organitzades pel Port de Barcelona fora del recinte del Saló Nàutic per connectar amb el públic abordant temes com l’educació nàutica, el turisme nàutic, l’economia blava, i més.
  • Sortides amb l’Imoca Escola: Oportunitat per embarcar al vaixell Imoca i conèixer la vida a bord d´una embarcació de regates de volta al món, així com participar en les maniobres voluntàriament.
  • Activitats infantils: Espectacle ‘SalvaMars Cirkus‘ i la possibilitat de fer-se una foto amb una il·lustració de personatges del litoral de Barcelona.

Des de la Fundació esperem que aquesta edició del Saló Nàutic contribueixi a fomentar una relació més estreta entre la societat i el mar, promocionant-ne els valors i les oportunitats que ofereix.