Barcelona, capital dels oceans amb la UNESCO

Aquesta passada setmana Barcelona s’ha convertit en la capital dels oceans amb la celebració de la conferència del Decenni de l’Oceà de la UNESCO.

La conferència va comptar amb una sessió inaugural amb Caps d’Estat i líders mundials per parlar sobre la situació dels nostres mars i oceans i promoure solucions per a un oceà net, saludable i resilient.

Durant la primera jornada es va posar de relleu el món de la recerca d’avantguarda amb iniciatives innovadores i col·laboracions transformadores per oferir la ciència que necessitem per a l’oceà que volem.

La segona jornada es va centrar en l’economia oceànica, l’alimentació blava sostenible, les dades i observacions oceàniques i la resiliència costanera. 

Finalment, el tercer i darrer dia es va parlar sobre com crear un oceà inspirador i atractiu per a tothom, i després es va tancar la conferència amb la Declaració de Barcelona, ​​un resultat clau que dibuixa el futur.

Aquí us deixem una visió general dels punts clau tractats durant la conferència per oferir la ciència que necessitem per a l’oceà que volem i les àrees d’actuació prioritàries establertes a la Declaració de Barcelona.

A més a més de les xerrades, la conferència ha comptat amb més de 100 activitats paral·leles (algunes d’elles obertes al públic!) en diversos punts de la ciutat de Barcelona.