Activitats per a tots els públics durant la conferència del Decenni de l’Oceà

Del 10 al 12 d’abril, Barcelona acollirà la Conferència del Decenni de l’Oceà, un congrés científic de gran rellevància amb la participació destacada de les principals autoritats estatals i agents clau del món científic i social. 

La UNESCO ha triat Barcelona com a seu d’aquest esdeveniment, i l’organització ha estat encomanada a la Fundació Barcelona Capital Nàutica per part de l’Ajuntament.

A més de la conferència principal, Barcelona acollirà més de 100 esdeveniments i activitats oberts al públic entre conferències, exposicions i documentals, en diversos punts de la ciutat durant el 8 i 9 d’abril. Al seu web podeu filtrar per temàtiques i ubicació.

A part dels esdeveniments que organitzem des de la Fundació, entre els quals destaquen dues taules rodones sobre “Conservació i protecció dels oceans”, l’exposició itinerant “Parlem del mar per parlar de nosaltres, l’espectacle teatral Salvamars Crikus i una exposició amb les fotografies guanyadores i seleccionades del concurs internacional “Un mar obert a tothom” també volem destacar aquestes altres activitats:

  • Al Port Olímpic hi trobareu tot d’activitats pensades per a gaudir en família que inclou exposicions i activitats per a totes les edats.
  • Al Port Vell hi podeu visitar diferents exposicions vinculades al mar i la sostenibilitat.
  • La Filmoteca acollirà les projeccions de curts documentals “The Ocean Decade Movie Day”.
  • Al Museu Marítim de Barcelona es faran diverses xerrades i també l’exposició sobre tecnologia nàutica xinesa “Sailing through the vast skies and boundless seas: A cultural exhibition of Chinese nautical technology”. També al museu podeu assistir a la xerrada “Sailing into the future for the Ocean Decade” de la mà de The Ocean Race i l’IOC.
  • Al World Trade Center podeu gaudir del Simposi de Zones Marines Protegides amb la xerrada “Ocean Decade MPA Forum: Progress, obstacles and solutions”
  • Al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona parlaran sobre com afrontar la contaminació dels oceans amb microplastics a la xerrada “Global awareness, research activities and network to address ocean microplastic pollution”.

Us hi esperem!