Barcelona posa en marxa la Regata Cultural

La competició més antiga del món arriba a Barcelona acompanyada d’una Regata Cultural, que comença a partir d’ara i s’allargarà fins a finals d’any. La Regata Cultural és el programa d’activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci que es posa en marxa per enfortir el vincle de Barcelona amb la Louis Vuiton America’s Cup i també per facilitar-ne la seva difusió. Recordant l’Olimpíada Cultural dels Jocs Olímpics, la Regata Cultural vol ser també un espai on mostrar el dinamisme i la creativitat de la ciutat de Barcelona i des de Barcelona Capital Nàutica hi tenim un paper actiu tot impulsant diverses activitats i generant llegat.

Música, cinema, literatura, gastronomia… El programa de la Regata Cultural està replet d’activitats relacionades amb la música, el cinema, la literatura, l’esport, la gastronomia… Aquí us en destaquem algunes! 

  • Cerimònia de la Copa Amèrica.  El 10 d’octubre, a les portes del Match Race Final de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, Barcelona oferirà una cerimònia des de la platja, amb un espectacle impactant i visual, obert i gratuït, que tornarà a situar la ciutat com a referent mundial. 
  • Regata patí català. Durant la Copa Amèrica se celebrarà la major regata d’exhibició de patins catalans de la història. Els patinaires catalans compartiran el mateix espai del camp de regates que els equips de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, i s’espera aconseguir una participació rècord d’uns 300 patins de vela. Els patins de vela són una embarcació de vela lleugera genuïnament catalana, tipus catamarà, que es caracteritza per no tenir orsa, timó, botavara, ni sabres a la vela. 
  • SAIL IN TOUR, a Barcelona. El festival de referència del cinema de vela aterra a Barcelona en el seu format “tour”, coincidint amb l’any de la Copa Amèrica. Un festival sobre la vela i la navegació que inclou cinema, art, divulgació, formació i educació, i que a Barcelona tindrà 3 sessions, els dies 24 de maig, 21 de juny i 26 de juliol. El CCCB acollirà les 3 sessions del tour, amb una selecció dels millors films i curtmetratges i xerrades amb personalitats del món de la vela. 
  • Cloenda Viu la Vela. Viu la Vela és un dels principals programes impulsats per l’Institut Barcelona Esports (IBE) que ha permès fer arribar els esports de vela als centres escolars de la ciutat, arribant a prop de 10.000 nens i nenes de 6è de primària. El 12 de juny se celebrarà la cerimònia de cloenda al Port Olímpic i a la platja de la Nova Icària, amb prop de 2.000 alumnes, una gran festa que culminarà la segona edició del programa.
  • El Race Village que s’instal·larà al Moll de la Fusta tots els dies de la competició (a partir del 22 d’agost), el Port Olímpic i la Mercè seran tres moments importants per l’expressió cultural i creativa de la ciutat. Els caps de setmana, de divendres a diumenge a partir de les 20:00 hores aproximadament, la ciutat de Barcelona programarà més de 30 actuacions en l’escenari principal del Village, 8 de les quals sortiran d’una convocatòria específica feta per Ciutat Vella amb l’objectiu de garantir l’expressió creativa del districte i del barri de la Barceloneta. 

No us perdeu totes les activitats del programa de la Regata Cultural!