Saps què ens connecta amb el mar?

Amb aquesta exposició descobriràs que el vincle que tenim amb el mar és molt més profund del que et penses! La mostra, que forma part dels projectes de llegat de la Fundació, s’organitza en quatre àmbits narratius i vol explicar la història de la nàutica, la cultura del mar, l’economia blava i el llegat blau de Catalunya des de l’acció, l’experimentació, la informació i l’aprenentatge.

A més a més, la mostra també compta amb una experiència immersiva de realitat virtual vinculada a la Copa Amèrica per explicar els seus valors a partir d’històries properes a la costa catalana.

immersiva
interactiva
Realitat virtual

Port de Mataró

Del 15 al 15 de juny

Accés gratuït

Àmbit: Història i tradició

En aquest espai s’exploren els vincles que hem teixit amb el mar que donen forma a la cultura mediterrània: des de la gastronomia fins a l’estil de les embarcacions, passant per la pesca, el llenguatge o la música de les habaneres.


Àmbit: Innovació

Mirem el mar com un espai d’innovació clau per al progrés de la societat. En aquest espai es destaquen des d’innovacions històriques que ens van permetre deixar de tenir-li por i llençar-nos a descobrir-lo, fins a innovacions actuals que són mostra del talent punter que tenim a Catalunya.


Àmbit: Esport

Catalunya té una llarga tradició de fer esport al voltant del mar. Des de la natació fins al patí català, el mar ha estat un espai de comunitat, competició i dinamització dels barris costaners. Avui, seguim tenint una relació activa amb el mar: nous esports com el surf, el paddle surf o l’snorkel han resignificat aquests espais donant una nova vida a la costa catalana.


Àmbit: Sostenibilitat

Aquest bloc explora el concepte de sostenibilitat des d’una mirada àmplia, sempre de la mà de la innovació. Es mostren diferents projectes punters que revaloritzen els residus del mar i contribueixen a fer que estigui més net, ple de vida i connectat amb les comunitats que hi viuen a la vora.