Fem suport a la formació i inserció laboral de joves i adults en risc d’exclusió social

Durant l’abril i el maig han tingut lloc el curs d’Introducció al manteniment d’embarcacions adreçat a l’alumnat del Casal dels Infants per l’Acció Social al barris. La Fundació col·labora en el suport a la formació i inserció laboral de joves i adults en risc d’exclusió social promoguda pel Casal des de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC): un espai per acollir alumnat amb necessitats educatives especials que no s’ha adaptat a un entorn escolar ordinari i al qual permet desenvolupar un aprenentatge i adquirir coneixements en un camp professional específic.

La dinàmica de treball del curs ha combinat l’explicació teòrica d’introducció a la construcció naval amb la pràctica d’elaborar una maqueta d’un vaixell, seguint la tècnica de laminació manual de materials compostos, que els alumnes s’han pogut endur com a objecte final.

L’objectiu del curs és facilitar a aquest col·lectiu de joves l’aprenentatge en un entorn professional real, per motivar-los i orientar-los al coneixement de la nàutica com un àmbit laboral en el qual desenvolupar les seves trajectòries professionals. Per fer més significativa la pràctica, s’usen les eines i els materials habituals a les drassanes, així com els EPIs, després d’una reflexió sobre les obligacions i normes d’un taller. 

El grup reduït d’alumnes ha estat conduit per en Carles Manich, un professor de la plantilla de l’Institut de Nàutica de Barcelona expert en la matèria i amb les aptituds pedagògiques fonamentals per promoure el treball de valors i el desenvolupament d’habilitats personals entre els nois i noies participants, als quals va fer entrega dels corresponents diplomes d’aprofitament l’últim dia del curs.