Ja ha Començat la segona etapa de la SoloMed: els regatistes van rumb a Barcelona!

El passat dissabte va salpar segona etapa de la SoloMed, una de les regates de la Classe Mini 6.50 més emocionants del Mediterrani. Després d’una primera etapa impressionant, els participants estan llestos per afrontar nous reptes i continuar demostrant la seva destresa i determinació.

Nicolo Gamenara, amb el seu vaixell Red Hot Mini Pepper 1073 lidera la classificació absoluta i la de la categoria Series després d’una primera etapa on ha establert un rècord històric amb un temps excepcional de 24 hores i 11 minuts. Això ha posat el llistó molt alt per a la resta dels regatistes, però la competició segueix oberta i plena d’emocions.

A la seva estela, tenim a destacar regatistes com Loïc Guyader amb el Mini Gusta 1055 i Thomas Darmont amb el DLG Profils et Competences 1122, qui han aconseguit excel·lents segons i tercers llocs respectivament a la primera etapa. En categoria Protos, els minis liderats per Cecilia Zorzi amb l’Eki 1089, Giulia Farnetani amb el Gigali 1011 i Martial Cuendet amb el Paris Texas 5, també són candidats forts per a la victòria en aquesta segona etapa.

Aquesta fase de la regata promet ser encara més exigent, amb un recorregut de 500 milles que portarà els navegants des de Mallorca fins a les Illes Pitiüses i les Illes de Columbretes abans de tornar a Barcelona.

La segona etapa es divideix en dues parts. La primera serà la volta a formentera i Eivissa. La segona part es pot definir entre 4 recorreguts possibles que es decidiran en funció de la meteorologia i es comunicarà a la flota al pas del primer regatista per Sa Ràpita, on es prepara un control de pas i tota la flota hi farà cap obligatòriament després d’Eivissa.

Els quatre recorreguts poden ser molt diferents, dos passant Entre Mallorca i Menorca i dos entre Mallorca i Eivissa per enfilar Barcelona directament o passant per les illes Columbretes. Es prendrà una decisió sobre el recorregut en els pròxims dos dies. S’estima que arribaran a Barcelona al voltant del dia 17 de maig.

La Federació Catalana de Vela, juntament amb altres entitats com Barcelona Capital Nàutica, el Club Nàutic de Sa Ràpita, Base Mini Barcelona i la Classe Mini, han treballat àrduament per fer d’aquesta edició de la SoloMed una competició de prestigi internacional. Amb la segona etapa en marxa, els espectadors i aficionats de la vela esperen amb interès veure com es desenvolupen els esdeveniments en aquesta emocionant regata.

IMATGES SORTIDA 2A ETAPA
IMATGES SORTIDA 1A ETAPA
TRACKER DE LA REGATA