Les veus femenines de l’equip de regates del White Shadow

El White Shadow, vaixell que donarà la volta al món a vela en la regata Ocean Globe Race, té una tripulació formada per un 30% de dones, una alta proporció en comparació amb altres equips i competicions. Des de Barcelona Capital Nàutica donem suport al seu projecte i volem donar especial rellevància a les seves veus femenines. Les voleu conèixer?

Perrine Van Der Putten

Velera francesa de 31 anys. Va aprendre el seu ofici tallant espelmes a mà usant paper mil·limetrat. Li agraden els esports de motor i les regates. El projecte vintage de l’OGR encaixa perfectament amb la visió de la navegació i la vela.

Anna Oddone

Italiana i biòloga molecular de professió, ara implicada en projectes de ciència ciutadana de l’oceà, es dedica des de fa 15 anys a la navegació, sobretot al món associatiu francès, on ha estat (i segueix estant) d’instructora de vela a Les Glénans i de tripulant a Team Jolokia, un VO60 utilitzat per ensenyar que la diversitat és una força.

Djemila Tassin

Navegant i oceanògrafa. Experiència en velers de competició d’alçada de tipus Mini 6.50. Ha navegat també amb vaixells de creuer i ha creuat dos cops l’Atlàntic. Més que tot, Djemila embarca a tots els projectes aventurers. 

Carolina Grasso

Va començar a navegar l’any 2000 i va comprar un veler de 51 peus a Bali amb la seva parella amb el qual van estar navegant pel món fins que van acabar el seu viatge a Eivissa, on la Carolina viu fins avui. 

Fàtima Ropero

És una persona apassionada per la vida i aventura. Va créixer canviant de residència cada pocs anys i la seva trajectòria com a navegant és diversa i poc ortodoxa. Amb 7 anys va començar a navegar en un vaixell 38 peus familiar per les costes del Marroc, Espanya i Portugal. Des de llavors també ha competit en vela lleugera i ha tingut un ketch de fusta.

Ingrid Banús Pascual

Catalana de 43 anys, psicòloga de professió. Va començar a navegar de petita a Puerto de Aro competint a Optimist, 420 i 470. Després d’uns anys sense navegar va reprendre la seva passió per la vela competint en regates inshore capitanejant el Fanytas (un Dufour 34). 

Marion Schreiber

Alemanya-colombiana, dissenyadora gràfica i amant del mar, es va iniciar a la vela fa 10 anys. Una travessia pel Mar Bàltic el va impactar i va encantar tant que des de llavors la navegació forma part de la seva vida. Ha navegat unes quantes milles pel mediterrani i l’oceà Atlàntic, és armadora d’un veler que està restaurant pel seu compte i forma part de l’equip de Stella Oceani, una travessia astronòmica a la flotilla.

Mariska Bauwelinck

Epidemiòloga mediambiental i treballa principalment en projectes relacionats amb la contaminació atmosfèrica i la salut humana. Passa la major part del seu temps lliure a l’aigua, apassionada tant del rem com de la vela.