Obrim el mar a tothom en el Saló Nàutic 2023

Un any més hem estat presents al Saló Nàutic de Barcelona i, en aquesta ocasió, hem traslladat algunes de les nostres activitats a l’exterior per tal d’apropar-nos encara més a les persones i posar el mar a l’abast de tothom.

Aquesta edició ha estat una gran oportunitat per acostar-nos a la ciutadania comptant amb un estand obert a tothom ubicat a la plaça del Portal de la Pau, fora del recinte firal, on hem explicat els Projectes de Llegat de la Fundació i dels nostres patrons relacionats amb la sostenibilitat, l’economia blava, la cultura del mar, l’esport de la vela i la innovació en el sector.

D’entre tots els projectes ha destacat especialment a l’exposició del Klima, una embarcació d’iniciació a la vela feta amb materials reciclables de la mà de Club de Vela Ballena Alegre. Amb aquest projecte d’embarcació pilot volem contribuir a la potenciació de l’economia circular també en l’àmbit nàutic.

A més a més, també hem comptat l’organització de xerrades a l’espai Àgora-Port del Port de Barcelona, situat també a la plaça del Portal de la Pau per tal de fer extensible el coneixement del l’àmbit nàutic a tothom. Entre d’altres, han destacat les xerrades del programa educatiu “22 dies en 22 peus. Aventura en solitari a l’Atlàntic” que segueix la regata La Mini Transat en directe. També vam presentar els projectes socials que desenvolupem amb algunes institucions del sector, entre els quals destaca el de la vela inclusiva. I no hi va faltar una taula rodona sobre descarbonització d’embarcacions, així com la presentació del Congrés Internacional d’Oceanografia de la UNESCO al qual donem suport, entre altres xerrades.

Per al públic familiar també hem portat l’espectacle SalvaMars Cirkus a la plaça del Portal de la Pau. Un espectacle teatral que ha mostrat a petits i grans la vida en el mar i les seves amenaces en clau còmica, teatre gestual, imaginació i surrealisme. 

Per altra banda, en aquesta ocasió també hem fet sortides de navegació amb les embarcacions de la Fundació durant el matí i a la tarda s’han pogut visitar al Moll de la Fusta.

Un any més, ha estat una edició molt satisfactòria per a la Fundació que ha contribuït a fomentar una relació més estreta entre la societat i el mar, promocionant-ne els valors i les oportunitats que ofereix.