Obrim el mar a tothom

El vincle històric i cultural de Catalunya i Barcelona amb el mar és innegable i té la seva empremta en tradicions, gastronomía, art i literatura. Si el 1992, amb els Jocs Olímpics, la ciutat va mirar al mar, ara, la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona l’any 2024 és l’oportunitat per demostrar el potencial internacional del territori i per obrir el mar a tothom.

Per això avui, des de Barcelona Capital Nàutica hem volgut presentar la fundació i els projectes de llegat vinculats amb la 37a Copa Amèrica en un acte conduït pel periodista Roger Escapa que ha comptat amb la participació de tots els patrons de la Fundació.

Durant l’acte, el nostre director de FBCN, Ignasi Armengol, junt amb la resta de patrons ha parlat del propòsit de la Fundació “d’obrir el mar a tothom” per revitalitzar el gran potencial del litoral del territori català, dinamització que farem a través dels “Projectes de Llegat”, iniciatives que s’han vist accelerades amb l’arribada de la Copa Amèrica en àmbits com l’esport, la sostenibilitat, l’educació o l’economia blava.

Aquests projectes de llegat els portarem a terme juntament amb totes les administracions i van des d’iniciatives per a divulgar la cultura del mar a través de formació d’estudiants de primària, secundària i universitaris; promoció de l’esport nàutic a través de regates locals i el suport a esportistes nacionals; promoció de la descarbonització de les embarcacions d’esbarjo; una cimera de l’ONU sobre els oceans, i un pla de reactivació de ports i clubs de Catalunya entre moltes altres activitats, accelerades per la celebració de la Copa Amèrica l’any 2024.

L’acte ha comptat amb representants de totes les entitats que formen el nostre patronat de la FBCN: el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i president FBCN, Roger Torrent; el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto; la tercera tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament Barcelona i Vicepresidenta Segona de la FBCN, Laia Bonet; el coordinador de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor; el president de Port de Barcelona, Lluís Salvadó; el vicepresident Primer de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, Antoni Fitó; el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, i la presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera. També ha intervingut el director corporatiu d’America’s Cup Events Barcelona, organitzador de la Copa Amèrica, Albert Vilumara.

Totes les administracions coincideixen en què si hi ha una cosa que va quedar gravada a la memòria de tothom durant els Jocs Olímpics va ser la passió de tota la societat i com la ciutadania es va implicar en l’esdeveniment i aquest esperit que encara perdura farà de la 37 edició de la Copa Amèrica sigui molt especial.