Ens sumem a l’Ocean Decade Week!

Del 10 al 12 d’abril, Barcelona acollirà la conferència del Decenni de l’Oceà, un congrés científic amb alt nivell institucional i amb la participació de totes les administracions de l’estat i els agents clau de l’àmbit científic i social. La UNESCO ha adjudicat l’organització a la ciutat de Barcelona i l’Ajuntament ha designat la Fundació Barcelona Capital Nàutica com a organitzadora.

Els dies previs a la conferència, Barcelona acollirà a varis punts de la ciutat un programa paral·lel d’activitats i que estan oberts a la ciutadania. Entre elles, volem destacar els esdeveniments que organitzem des de la Fundació.

Exposició i premis de fotografia “Un mar obert a tothom”Del 5 al 25 abril. Can Serra, seu de la Diputació, Rambla de Catalunya, 126.

Més de 2.500 fotografies de tot el món han participat a la crida feta per la Fundació Barcelona Capital Nàutica que busca la imatge icònica que representi què significa el mar per a l’ésser humà. Les fotografies finalistes s’exposaran a la seu de la Diputació com a mostra de les diverses perspectives sobre la relació de les persones amb el mar, amb una mirada artística i creativa deta per fotògrafs aficionats i professionals de tot el món que han compartit la seva visió única sobre el mar.

Exposició itinerant “Parlem del mar per parlar de nosaltres”Del 6 al 12 abril. Esplanada del Port Olímpic

Una mostra creada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica que parla de la relació entre Catalunya i el mar i com ens impacta en molts àmbits com a societat, especialment en la cultura, la gastronomia, esport, sostenibilitat i innovació. A més, a través d’una experiència de realitat virtual molt espectacular s’explica la història, els valors i l’impacte de la Copa Amèrica, que se celebrarà a Barcelona aquest estiu.

Espectacle familiar “Salva Mars Cirkus”7 abril, 12.30. Esplanada Mestral, Port Olímpic 

SalvaMars Cirkus és un espectacle teatral per a tots els públics que mostra la vida en el mar i les seves amenaces en clau còmica, teatre gestual, imaginació i surrealisme. Amb una espectacular carpa de circ marí com a escenografia i acompanyat, per una banda, sonora original de música clàssica, una parella de pallassos fan pensar de forma divertida en els problemes generats al mar pels plàstics, la industrialització i el canvi climàtic. 

Taules rodones: Conservació i protecció dels oceans. Una responsabilitat compartida9 abril de 16.00 a 18.30. Lloc: Espai Mestral, Port Olímpic 

Jornada organitzada per Fundació Barcelona Capital Nàutica i Barcelona Global. Dues taules de debat en les que expertes i agents de canvi exploraran solucions innovadores i col·laboratives per abordar els reptes crítics que afronten els nostres mars i oceans.