Barcelona Capital Nàutica a la regata preliminar de Copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú

Del 14 al 17 de setembre vam estar al Village de la regata preliminar de Copa Amèrica! Van ser quatre dies intensos, plens d’activitat i bones vibracions

L’exposició itinerant “Parlem del mar per parlar de nosaltres” va obrir les seves portes a Vilanova i la Geltrú i va atreure més de 2.000 visitants ansiosos per submergir-se en la cultura marítima, l’esport de la nàutica, la innovació i la sostenibilitat i viure una experiència de Realitat Virtual de la Copa Amèrica.

El programa d’activitats associat al village de la regata va incloure entrevistes a “Gent de mar” relacionades amb els eixos eixos principals de l’exposició. Per exemple, en les entrevistes dedicades  “Ciència, tecnologia i sostenibilitat”, es va presentar el projecte de descarbonització d’embaracions d’esbarjo de la Fundació, així com la conferència de la Dècada dels Oceans de la UNESCO que se celebrarà l’abril de l’any que ve.

En la jornada centrada en “Esports”, es van dur a terme entrevistes amb figures destacades com Xavier Torres, President de la Federació Catalana de Vela, Gabriel Masfurroll, fundador de la Fundación Alex, i Jan Latussek, creador audiovisual de Vilanova conegut pels seus vídeos sobre el Patí Català.

A més, el programa “El món a RAC 1” amb Jordi Basté es va emetre des de Vilanova i la Geltrú el 15 de setembre, oferint una visió única de l’exposició i els seus voltants.

Les activitats culturals de tarda i nit també van formar part d’aquesta celebració, amb la participació de Castellers, Falcons, Comparses, Dracs i Gegants, així com concerts de jazz, havaneres i actuacions de la Banda Mestre Montserrat i Inxa BrassBand, tots ells de Vilanova i la Geltrú.

Finalment, unes 100 persones van tenir l’oportunitat d’embarcar als velers Charimsa i Imoca i a la neumàtica per presenciar entrenaments i regates, vivint de prop la passió per la navegació.

Van ser quatre dies intensos i plens d’activitat que vam poder compartir amb tot l’equip de la Fundació i la ciutat de Vilanova i la Geltrú!