Més de cinquanta docents de primària i secundària han participat aquest juliol en la formació semipresencial del programa educatiu “22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic”, una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica i el Museu Marítim de Barcelona. Aquesta tercera edició del programa arrenca amb força, posant el focus en la vivència directa del mar com a element educatiu.
La formació ha combinat sessions presencials i virtuals amb activitats pràctiques al mar. Una de les novetats més valorades ha estat la sortida de navegació amb els vaixells de la Fundació, que ha permès als docents experimentar les condicions de navegació d’un skipper de la Mini Transat. A més, han realitzat una travessa amb el bus nàutic del Port de Barcelona fins al Museu Marítim de Barcelona, consolidant la connexió entre el territori, la cultura marítima i la sostenibilitat.
Durant les jornades presencials, els equips docents han pogut aprofundir en els continguts del programa: el seguiment en temps real de la regata Mini Transat, els recursos didàctics i reptes per a l’aula, així com el disseny de projectes educatius propis. També han tingut l’oportunitat de conèixer regatistes vinculats a la Base Mini Barcelona, com Gráinne Costigan i Joan Trenchs, que han compartit les seves experiències a l’Atlàntic i l’experiència del professorat que va participar en l’anterior edició del programa educatiu.
Amb més de 4.000 alumnes i 100 docents implicats en les anteriors edicions, el programa es consolida com una eina potent per treballar els ODS 2030, l’enfocament STEAM i la cultura marítima a les aules.
El “22 dies en 22 peus” forma part de l’estratègia conjunta per apropar el mar a les noves generacions i fomentar valors com la sostenibilitat, l’esperit crític i l’aventura.
Per a més informació i inscripcions a la propera edició:
🌐 www.22diesen22peus.com