Presentem l’exposició “Parlem del mar per parlar de nosaltres” 

Estem molt contents d’anunciar la pròxima inauguració de exposició itinerant, “Parlem del mar per parlar de nosaltres“, que recorrerà tot Catalunya per explorar la nàutica, la cultura marítima, l’economia blava i la Copa Amèrica de Vela.

L’exposició, que serà gratuïta, s’inaugurarà el 14 de setembre a Vilanova i la Geltrú, coincidint amb la Regata preliminar de la Copa Amèrica i busca apropar la competició a la societat i consolidar Catalunya com a líder en activitats nàutiques, mentre promou l’amor pel mar.

Des de Barcelona Capital Nàutica ens hem dedicat a difondre la cultura i l’esport de la vela i tot allò relacionat amb el mar des dels nostres inicis i aquest projecte, que forma part dels Projectes de Llegat de la fundació, no n’és una excepció.

Segons Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball i president de la Fundació Barcelona Capital Nàutica afirma: “Des de la Fundació treballem perquè la Copa Amèrica arribi a tot arreu. Volem aprofitar aquest esdeveniment internacional com a trampolí per a redescobrir el mar i la cultura marítima a la societat catalana, a través de l’esport nàutic i l’educació. I aquesta exposició serà un aparador idoni per a explicar la història de la nàutica, fomentar els valors i el coneixement d’aquest esport i transmetre l’estima pel mar”

L’exposició estarà dividida en diversos blocs que exploren la història, la tradició, la innovació, els esports marítims i la sostenibilitat. També oferirà una experiència de realitat virtual de la Copa Amèrica.

La Plaça del Port de Vilanova i la Geltrú serà la primera parada (del 14 al 17 de setembre), i l’exposició continuarà el seu recorregut fins a l’octubre de 2024, aprofitant l’arribada de la Copa Amèrica per destacar la relació de Catalunya amb el mar i la seva cultura única.