SAIL IN TOUR desembarca a Barcelona

SAIL IN, el referent internacional en l’àmbit del cinema i la cultura nàutica, desembarca a Barcelona en el format SAIL IN TOUR, amb un cicle de tres jornades. D’aquesta manera, els propers 24 de maig, 21 de juny i 26 de juliol, l’Auditor del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà una programació especial que acostarà el públic a la passió per la vela i la connexió amb el mar, amb una selecció de projeccions i documentals que exploren la rica i fascinant cultura marítima i de la navegació a vela. 

L’organització de l’esdeveniment ha preparat una acurada programació que inclou tant una selecció dels millors documentals que han passat per anteriors edicions de SAIL IN Festival com obres més recents i inèdites que inspiraran de ben segur tots els apassionats i amants del mar i la vela.

Després de les projeccions, es donarà pas a una xerrada amb figures rellevants del món de la vela, que compartiran les seves experiències i oferiran una nova perspectiva sobre aquest esport i la seva profunda relació amb el mar.

Un convidat d’excepció: Robin Knox-Johnston

La primera jornada del Tour comptarà amb la presència d’un convidat d’excepció: Robin Knox-Johnston, considerat per molts com el navegant esportiu més famós de tots els temps. El 1969, Sir Robin es va convertir en la primera persona a navegar en solitari i sense escales arreu del món, una gesta que li va valer el títol de Sir i el va convertir en una llegenda al món de la vela. El navegant serà present a Barcelona el 24 de maig per participar en una xerrada posterior a la projecció del documental “Sir Robin Knox-Johnston: sailing legend” sobre la seva vida on compartirà les seves experiències, anècdotes i reflexions sobre el seu èpic viatge.

A més a més, la primera sessió comptarà amb la projecció del documental “Philosopher of the sea” , un documental que epxlica l’extraordinària història del navegant suec Sven Yrvind i el seu viatge en solitari de gairebé 15.000 milles des d’Irlanda a Nova Zelanda. Una pel·lícula que convida a reflexionar sobre la vida i la cerca de l’aventura.

Aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Nàutica, forma part de la Regata Cultura, el programa d’activitats que acompanyen l’arribada de la Copa Amèrica de Vela, el gran esdeveniment esportiu que acollirà la capital aquest estiu, a partir del 22 d’agost.