Ahir, 15 de juliol es va donar el tret de sortida a la Kakapo Open Race, la primera regata internacional de vela adaptada a Catalunya. L’esdeveniment ha començat amb el registre dels participants i els mesuraments de les embarcacions i ha finalitzat amb una cerimònia d’inauguració on han assistit els regatistes, entrenadors, personal tècnic i diferents autoritats entre les quals destaquen Susana Closa, gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Alberto Puig, representant de la Fundació Mi Alex; i Joaquim Barenys, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, tots destacant la importància de l’esport inclusiu i adaptat a Catalunya.
La Kakapo Open Race, que es disputa del 16 al 21 de juliol al Barcelona International Sailing Center (BISC), és una competició internacional que compta amb la participació d’una quarantena de regatistes i que també serà Campionat d’Espanya de vela adaptada i vela inclusiva.
Organitzada per la Federació Catalana de Vela, el Reial Club Nàutic de Barcelona i el Reial Club Marítim de Barcelona, per delegació de la Reial Federació Espanyola de Vela, la Kakapo Open Race compta també amb la coorganització de la Fundación Mi Alex, i el suport de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, així com el patrocini de Diagonal Mar i de la Clínica Mi Tres Torres.
A la Kakapo Open Race es competeix en dues modalitats de Hansa 303: del 16 al 18 de juliol en modalitat individual de vela adaptada, i del 19 al 21 de juliol en modalitat doble de vela inclusiva, on cada equip estarà format per una persona amb discapacitat i una sense.
Aquest esdeveniment forma part del programa “Vela per a tothom”, que impulsa la Federació Catalana de Vela, la Fundación Mi Álex i la Fundació Barcelona Capital Nàutica i té com a eix principal promoure esdeveniments que impulsin i visibilitzin els navegants en la modalitat de vela adaptada.
La Kakapo Open Race agafa el seu nom d’un ocell originari de Nova Zelanda, el kakapo, conegut per ser l’únic lloro que no pot volar, una limitació que li ha permès sobreviure durant segles davant de nous depredadors.
L’esperit d’aquesta regata és visibilitzar el fet que la navegació ens situa a tots per igual, ja que és una activitat que pot fer qualsevol persona, més enllà de les seves capacitats. Amb aquest projecte, les institucions organitzadores treballen per una societat més justa, buscant empoderar i garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom, obrint el mar i l’esport de la vela a tots els col·lectius, especialment als més vulnerables.